Hindoes
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Nieuws

04 januari 2022 door Patrick Goede

Christelijke school in India aangevallen door hindoe-extremisten

Een katholieke school in India is aangevallen door extremistische hindoes. "Ze maakten enorm veel lawaai. Ze duwden massaal tegen het hek van de school en het slot brak", vertelt schoolhoofd Antony Pynumkal volgens Morning Star News.

De St. Joseph School werd vorige maand belaagd door een groep van 400 tot 500 mensen die met ijzeren stokken de boel kort en klein sloegen. Ook werden er stenen naar het gebouw gegooid die in de buurt van de kinderen terechtkwamen. Velen waren op dat moment net bezig met een belangrijk tentamen.

De aanval was het gevolg van een YouTube-video waarin werd beweerd dat acht kinderen die onlangs gedoopt werden op de school, hindoes waren. Ook werd er in de video verteld dat het om studenten van de St. Joseph school ging. "Geen van die gedoopte kinderen was student bij ons", vertelt schoolhoofd Pynumkal echter.

Onderzoekers van de politie zeggen dat de ouders van de gedoopte kinderen ook katholiek waren. "We hebben de school en kerkelijke autoriteiten ondervraagd en de ouders van deze kinderen waren ook christelijk. Dus het lijkt niet om bekering te gaan", zei rechercheur Monica Shukla tegen Newslaundry. Veertien mensen zijn na de aanval opgepakt door de politie en inmiddels op borgtocht vrijgelaten.

Beeld: eigendom van de St. Joseph School

Start het gesprek

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen