Elon Musk
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Nieuws

04 januari 2022 door Patrick Goede

Elon Musk open over geloofsopvatting: "Ik ben het eens met de principes die Jezus verdedigde"

Ondernemer Elon Musk sprak afgelopen zondag over zijn geloof en het leven van Jezus. De oprichter van SpaceX die op het moment van spreken de rijkste man op aarde is met een geschat vermogen van rond de 200 miljard dollar, deed zijn uitspraken in de podcast van de christelijke satirewebsite Babylon Bee. "Als Jezus mensen redt, dan houd ik Hem niet tegen. Natuurlijk laat ik mij dan redden. Waarom niet?"

Als het gesprek met Musk in de podcast ten einde begint te lopen, doet één van de interviewers een poging om de miljardair in het christelijke kamp te krijgen: "Laatste vraag, wij zijn een christelijke website met een christelijke bediening..." Maar dan wordt hij direct in de rede gevallen. "Waarom nemen we deze show dan op zondag op?", zegt Musk met een glimlach.

De desbetreffende podcasthost pareert: "Om van dit samen-zijn een kerk te maken vroegen we ons af of je kort en krachtig Jezus kunt aannemen als je Heer en Heiland." Waarop Musk serieus uitwijdt over zijn geloofsopvatting. "Ik ben het eens met de principes die Jezus hier op aarde verdedigde en die respecteer ik ook. Behandel mensen zoals je zelf behandeld wil worden. Zaken als vergeving en het toekeren van de andere wang juich ik toe. Als iedereen hier op aarde zou kiezen voor het oog-om-oog-principe dan is iedereen aan het einde van de dag blind."

Musk vervolgt: "Zoals Einstein zei: 'Ik geloof in de God van Spinoza'." Einstein deed deze uitspraak in 1921 en doelde daarmee op zijn deïstische geloofsovertuiging, dat God weliswaar als bovennatuurlijke macht achter de natuurwetten zit en het universum heeft geschapen, maar verder niet meer in het leven daarna heeft ingegrepen. 

De rijkste man op aarde voegt daar tot slot nog wel aan toe: "Maar hé, als Jezus mensen redt, dan houd ik Hem niet tegen. Natuurlijk laat ik mij dan redden. Waarom niet?" Waarop de podcastmakers met enig gevoel voor satire vaststellen dat Musk "defintief bekeerd is".

Praat mee

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen

Reacties

Ik ga gelijk een Tesla kopen.
E
Gelukkig, Musk is het ermee eens. We kunnen verder.....
E
Elon Musk moet zelf op de knieën gaan en Jezus aannemen als zijn Redder en Heiland en vergeving vragen voor zijn zonden en Hem volgen als discipel, want Hij is de Weg de Waarheid en het Leven, niemand komt tot de Vader (de enige waarachtige God) dan door Jezus. Hij moet er zelf helemaal achter staan en het zelf doen. Niet op deze halfbakken manier.
Toon meer antwoorden (2)