kerk haiti
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Nieuws

04 januari 2022 door Redactie

Premier Haïti overleeft moordaanslag bij uitkomen kerk

Ariel Henry, de premier van Haïti, heeft afgelopen weekend ternauwernood een aanslag op zijn leven overleefd. Hij werd afgelopen zaterdag beschoten toen hij uit een kerk in de plaats Gonaïves kwam. Er ontstond een vuurgevecht tussen de aanslagplegers en beveiligers van de premier. Daarbij kwam een persoon om het leven.

De premier bezocht de kerk om een viering bij te wonen van Haïti’s onafhankelijkheid van Frankrijk. Verschillende bronnen melden dat de premier vooraf door een bende zou zijn gewaarschuwd om niet te komen. Hij was er toch waarop hij onder vuur werd genomen bij het verlaten van de kerk. In een eerste verklaring spreekt Henry over “bandieten en terroristen” en zegt hij hard op te gaan treden.

Het is sinds vorig jaar zomer zeer onrustig in het land. Toen werd president Jovenel Moïse doodgeschoten. Sindsdien heerst er totale chaos in het land en krijgen bendes steeds meer macht. Recent nog werd er een groep Amerikaanse zendelingen van de organisatie Christian Aid Ministries (CAM) en hun gezinnen door de zogeheten 400 Mawozo bende ontvoerd. Er werd losgeld voor ze gevraagd. Vijf van de ontvoerde zendelingen werden vrijgelaten, de rest wist later te ontsnappen.

De directeur van CAM richtte zich in een videoboodschap vervolgens rechstreeks tot de bendeleden die de zendelingen hadden ontvoerd: "Jullie hebben de gijzelaars en hun familie heel veel leed bezorgd. Maar Jezus leerde ons met woorden en door Zelf het voorbeeld te geven dat de kracht van vergevende liefde veel sterker is dan haat en geweld. Daarom bieden wij u vergeving aan. De gijzelaars hebben jullie al uitgelegd hoe je door God vergeven wordt als je jezelf bekeert. Ons grootste verlangen is dat u en iedereen die deze verklaring hoort of leest Jezus Christus mag leren kennen als reddende Heiland, Zoon van God en Vredevorst. Hij stierf namelijk voor iedereen zodat iedereen gered kan worden.”

Start het gesprek

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen