Terrorisme
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Nieuws

04 januari 2022 door Redactie

22 rooms-katholieke missionarissen werden in 2021 vermoord

In het jaar 2021 zijn er in totaal 22 katholieke missionarissen vermoord. Dat maakte het Vaticaanse persbureau Fides deze week bekend. Ze kwamen allemaal om het leven door oorlog, extreme armoede of aanslagen.

Het persbureau maakt bekend dat het om dertien priesters, zes leken, twee religieuze zusters en een religieuze broeder ging. Allen getuigden ze volgens het persbureau slechts van hun geloof in situaties waarin ‘geweld de levensregel is’. Ook meldt men dat de missionarissen over de hele wereld om het leven werden gebracht: ‘Van Afrika tot Amerika, van Azië tot Europa deelden zij het dagelijkse leven met hun broeders en zusters. Met kleine gebaren van naastenliefde probeerden ze hoop te zaaien en het christelijk getuigenis te laten zien te midden van angst en geweld.’

Uit Europa staat de Franse pater Olivier Maire op de lijst met vermoorde missionarissen. Hij werd begin augustus om het leven gebracht door een migrant die hij eerder onderdak bood in het huis van missionarissen in Saint-Lauren-sur-Sèvre.

Start het gesprek

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen