Christian Gyan
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Mooi

04 januari 2022 door Patrick Goede

Christian Gyan (43) getuigde in de voetbalwereld steevast van zijn geloof

Christian Gyan overleed vorige week op 43-jarige leeftijd na een periode van ernstige ziekte. Hij won met Feyenoord het landskampioenschap en de UEFA-Cup. Voormalig ploegenoot en Oranje-international Pierre van Hooijdonk vertelt aan RTV Rijnmond over zijn christelijke vriend en collega: "Hij was voor mij onlosmakelijk verbonden aan het geloof."

Van Hooijdonk legt uit welke indruk Gyan op hem achterliet. "In alles wat hij deed, in de interviews die hij gaf, hij had het er (het geloof red.) altijd over. Ik weet nog dat hij na de UEFA Cup-zege in 2002 een ondershirt aan had met de tekst 'The Lord is good all the time'. Dat was Chris ten voeten uit."

Ook oud-doelman Edwin Zoetebier bewaart positieve herinneringen aan Gyan, vertelt hij aan de NOS. "Niemand had een hekel aan hem. Dat kon ook bijna niet. Hij was een vriendelijke jongen, een helpende hand. En een supervoetballer. Als rechtsback kwam hij mee op via de zijlijn en wist precies wanneer hij naar binnen moest duiken." Buiten het veld was Gyan lief en zacht, daarbinnen niet volgens Zoetebier. "Chris was echt een bikkelharde verdediger."

Start het gesprek

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen