Sheriff
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Nieuws

04 januari 2022 door Patrick Goede

Sheriff weigert Bijbeltekst uit kantoor te verwijderen: "We hebben meer van Jezus nodig"

Een sheriff uit Wisconsin die op de muur van zijn kantoor de Bijbeltekst Filippenzen 4:13 heeft staan, heeft gereageerd op het verzoek van de Freedom From Religion Foundation om de tekst weg te halen omdat het mensen uit zou sluiten. Sheriff Jody Greene weigert de tekst te verwijderen omdat de maatschappij volgens hem "meer van Jezus nodig heeft".

"Ik vermag alle dingen in Hem die mij kracht geeft", staat er op de kantoormuur van Greene geschreven. De sheriff vertelt in een Facebookpost: "Deze Bijbeltekst werd op mijn kantoormuur gezet toen ik er net in kwam. Het was een private investering, en werd niet door de overheid gefinancierd. Het is één van mijn favoriete Bijbelteksten en past bij alle lastige momenten die ik ben doorgekomen."

Volgens de Freedom From Religion Foundation is de tekst "niet inclusief genoeg" en een voorbeeld van "onwettelijk religieus vertoon". De sheriff denkt echter dat er ook politieke beweegredenen meespelen. "Ik heb al veel foto's gemaakt met op de achtergrond deze tekst, zonder problemen. Maar nu we een verkiezingsjaar ingaan is het opeens niet oké meer? Hoe absurd! We hebben meer van Jezus nodig en minder politiek."

Start het gesprek

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen