China
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Nieuws

03 januari 2022 door Patrick Goede

China komt met nieuwe wetgeving om christelijke online content aan banden te leggen

China wil de online vrijheid van christenen en andere religies in het land verder aan banden leggen. Door nieuwe wetgeving moet online content van religieuze aard aan nieuwe voorwaarden gaan voldoen vanaf 1 maart. Dat meldt mensenrechtenorganisatie Bitter Winter.

Zo komt er een zogenaamd "internetbewijs" voor het verspreiden van religieuze informatie, waar in de praktijk alleen de vijf geaccepteerde staatsgodsdiensten voor in aanmerking zullen komen. Zonder dit bewijs is het verboden om afbeeldingen te plaatsen of commentaar te geven met religieuze inhoud.

In oktober 2020 werd de censuur al eens zo scherp dat sommige christelijke groeperingen zich na maatregelen van de Chinese regering genoodzaakt zagen om de term 'Christus' te vervangen door de initialen 'JD', die ook de algemene staatsreligie gebruikt in zijn online communicatie.

Volgens Open Doors USA heeft China 97 miljoen christenen die veelal in illegale ondergrondse kerken samenkomen. Het land staat op plek 17 van de Ranglijst Christenvervolging.

Start het gesprek

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen