Hendrina de Graaf
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Nieuws

28 december 2021 door Jeffrey Schipper

Christelijke journalist onder druk gezet om vaccinatiestatus uit te spreken

Hendrina de Graaf meldde zich recent aan bij een organisatie om haar huis open te stellen voor opvang van vluchtelingen. Maar toen gebeurde er iets opvallends, zo laat de christelijke journalist weten via Twitter.

De Graaf: “Een medewerker van de organisatie zou langskomen om mijn huis te bekijken en te bespreken welk persoon bij mij zou passen. Ik had haar voor de eerste keer aan de telefoon. Midden in het gesprek vroeg ze ineens of ik gevaccineerd was. Na mijn verbazing weggeslikt te hebben, gaf ik aan dat ik tegen tweedeling ben en daarom niet wil vertellen of ik wel of niet gevaccineerd ben. Dat vrienden van mij dat niet eens weten. En ik dat ook niet vertel aan iemand die ik de eerste keer spreek. Daarop wilde ze niet meer bij mij langskomen en deed ze de afspraak via Zoom. Natuurlijk kon ze mijn huis niet bekijken, maar het gesprek vond wel doorgang en die was prettig.

Aan het einde van het gesprek probeerde ze me opnieuw te dwingen te vertellen of ik wel of niet gevaccineerd was. Opnieuw gaf ik aan dat dit privé-informatie was. Ik gaf aan dat als we afspreken, ik zeker vooraf voorzorgsmaatregelen zou willen nemen zoals ventilatie en zelftest. Ze gaf aan dat dit heel belangrijk was voor een mogelijke vluchteling. Want stel, ik was niet gevaccineerd, dan zou dat heel gevaarlijk kunnen zijn voor vluchtelingen (realiseer je je dat deze vluchtelingen gevlucht zijn uit Afghanistan of Syrië).”

"Al met al ben ik er best een poosje van slag van geweest”, geeft de journalist toe. “De toon en de manier waarop ze me probeerde onder druk te zetten en de afwijzing die daarop volgde, raakten me. Ook stond ik met een mond vol tanden over de desinformatie waar ze heilig in geloofde (want gevaccineerden kunnen het virus ook bij zich dragen en gevaarlijk zijn). Toen ging ze er vanuit dat ze veilig zou zijn als ik haar zou vertellen dat ik gevaccineerd was. En dit gaat over iemand die hoogopgeleid is en eerder psycholoog was.”

Vaccinatiedebat
Vanwege de toenemende vaccinatiedrang- en dwang laait het vaccinatiedebat de laatste weken behoorlijk op. Via CIP.nl spraken zes bezorgde christenen zich uit. “Het is bekend dat de werkzaamheid van de vaccins langzamerhand afneemt, daarom is het nog belangrijker dat ook gevaccineerden hun verantwoordelijkheid nemen door zich te laten testen”, stelde ChristenUnie-Kamerlid Mirjam Bikker naar aanleiding van haar 1G-voorstel. Huisarts Els van Veen sprak zich uit tegen het huidige coronabeleid en vaccinatiedwang, waarna collega-arts Alie Hoek aangaf dat ze het niet met haar eens is.

In Nederland is 36 procent van de bevolking voor een vaccinatieplicht, maar 43 procent is daar tegen. Dat constateerde I&O Research onlangs in een onderzoek in opdracht van de NOS. Ook onder gevaccineerden is de verdeeldheid groot, daar is 41 procent het wel eens met een plicht, maar toch ook nog 36 procent tegen. Gekeken naar politieke voorkeur zijn het alleen de CDA-kiezers die, met 55 procent, in meerderheid voor vaccinatieplicht zijn. Het onderzoek had plaats van vrijdag 3 tot maandagochtend 6 december.

De Graaf heeft een boodschap voor haar volgers: “Misschien kunnen we in deze tijd van bezinning met elkaar afspreken dat we elkaar niet meer zullen afwijzen op keuzes die we maken en staan we open voor elkaar om het zo veilig mogelijk te maken voor de ander”, aldus de journalist, die ook regelmatig artikelen voor CIP.nl schrijft.

Foto: Ruben van Dingen

Praat mee

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen

Reacties

Als alles eenduidig is, dan is vaccinatiedwang begrijpelijk. Als ik het (Frontline Covid Critial Care Alliance) opgericht door Dr Kory dan wel het AFLDS opgericht door Dr Simone Gold, die beiden succesvol Ivermectin TOEPASSEN via hun websites wil bezoeken kapt Google mij af, omdat ik zoek naar 'maatschappelijk ongewenste informatie'. Censuur dus. Senator Ron Johnson adviseert elke Covid patient een

behandeling volgens protocol Dr Kory incl. Ivermectin, dat hier is verboden zelfs.

De NPO ZWIJGT! Er speelt meer dan volksgezondheid!!!!
C
DuckDuckGo is een prima zoekmachine, ben al lang gestopt met zoeken via Google.

Bij gebruik van DDG zal je versteld staan hoeveel info er geblokkeerd wordt en dus niet voor allerlei algoritme gebruikt kan worden.
Heel goed Hendrina, eigenlijk gaat niemand dat wat aan. Wet op de privacy? Ineens niet meer? Je vraagt toch ook niet aan mensen of ze HIV hebben of aambeien...
Toon meer reacties (2)