gesluierde vrouw in burka - Pakistan
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Nieuws

24 december 2021 door Redactie

Pakistaans christenmeisje (14) ontvoerd, uitgehuwelijkt en misbruikt door oudere moslimman

Na haar ontvoering twee jaar geleden werd de Pakistaanse Sadaf (toen 14 jaar oud) gedwongen bekeerd, uitgehuwelijkt en ernstig misbruikt. Ze werd eerder dit jaar bevrijd uit de handen van moslimextremisten. Joel Veldkamp van hulporganisatie Christian Solidarity International (CSI) vertelt het verhaal van Sadaf aan Faithwire. "Gelukkig hebben we deze keer wel de zaak kunnen winnen en kon Sadaf terugkeren naar haar familie", aldus Veldkamp.

Sadaf was nog maar 14 jaar oud toen ze plotseling verdween. Haar ouders dienden een opsporingsverzoek in bij de politie. Na een paar dagen vertelden zij hen dat hun dochter was bekeerd tot de islam en getrouwd was met een veel oudere man. De christelijke ouders konden niet geloven dat dit waar was en spanden een rechtszaak aan tegen de oudere moslimman. Na een jaar vechten voor de vrijheid van hun dochter, moesten ze de zaak opgeven. In april 2021 lukte het met de hulp van CSI toch om Sadaf vrij te krijgen.

"De omstandigheden waarin Sadaf tweeënhalf jaar had geleefd waren verschrikkelijk. Het is erg duidelijk dat ze, hoofdzakelijk, als seksslaaf en dienstmeisje werd misbruikt door de moslimfamilie", vertelt Veldkamp. "Ze vertelde ons dat ze vijf keer zwanger raakte en verplicht een abortus moest ondergaan in de jaren van haar gevangenschap." Het meisje is erg getraumatiseerd en wordt geholpen door CSI.

Helaas is het verhaal van Sadafs ontvoering niet uniek. Vrouwen en tienermeisjes in Pakistan lopen het risico op ontvoering, gedwongen bekering, uithuwelijking en misbruik. Moslimmannen stellen dat het huwelijk vrijwillig is en de meisjes krijgen vaak geen stem. Het is wel uniek dat het 'huwelijk' van Sadaf en de moslimman werd ontheven door de rechter. In veel gevallen blijft recht uit voor Pakistaanse christenen die in het moslimland als tweederangs burgers leven. Pakistan staat op plek 5 op de Ranglijst Christenvervolging van Open Doors.

Praat mee

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen

Reacties

0 sancties voor Pakistan door de U.N. en wel 14 voor Israel...
Laten we veel bidden voor dit soort "gevallen". Vreselijk.
Het westen met corrupte mentaliteit gaat voorbij aan de vrouwvijandige sjaria en staat toe dat die wet voor moslims boven 's lands wetten staat. Voor zedelijkbesef staat Mohammed als voorbeeld gevolg:

Afghaanse mannen arriveren in de VS met minderjarige meisjes als hun 'vrouwen': rapport Amerikaanse functionarissen hebben ontdekt dat Afghaanse meisjes aan de autoriteiten zijn voorgesteld als de "vrouwen" van veel oudere mannen en sommige meisjes zeiden dat ze werden gedwongen te trouwen met oudere mannen die hen verkrachtten,