Huis Vietnam
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Nieuws

23 december 2021 door Open Doors

Gezin in Vietnam ziet huis in vlammen opgaan omdat men Jezus volgt

Je ziet in de video onderaan dit bericht een huis van een christelijk gezin dat in vlammen opgaat, nadat dorpelingen het in brand hebben gestoken. Dit gebeurde op 10 december 2021 in Vietnam, toen Moos* en zijn familie weigerden om hun geloof af te zweren, meldt Open Doors.

Moos is een echtgenoot en vader van zes kinderen. Hij en zijn familie werden in 2018 de eerste gelovigen in hun dorp. Sindsdien zijn de lokale autoriteiten en de dorpelingen tegen hun bekering, omdat ze geloven dat het een daad van verraad is aan hun stam en traditie, en uit angst dat het de beschermgeesten van het dorp boos kan maken.
In het begin bleef het bij verbale bedreigingen van het dorpshoofd en de dorpelingen. Maar in 2020, toen Moos het evangelie aan zijn buren begon te delen, verwoestten boze dorpelingen zijn boerderij.

Ondanks de onderdrukking, leidde Moos tien families in zijn dorp tot de Here Jezus. Ze begonnen samen te komen voor een eredienst bij hem thuis. Het dorpshoofd en andere lokale autoriteiten waarschuwden Moos ervoor, maar hij zei: "Ik zal mijn Here God gehoorzamen in plaats van mensen." Dit maakte het dorpshoofd woedend en antwoordde: “We zullen een manier vinden om je familie het dorp uit te schoppen! We zullen jouw boerderij en vee vernietigen en jouw huis platbranden!”

Moos en zijn gezin konden niets meer redden van de brand. Hun rijst- en maïsoogst, kleding en schoolspullen voor de kinderen werden allemaal afgebrand. De familie van Moos is bang, maar zei dat ze in de Heer zal blijven geloven. Het gezin verblijft nu tijdelijk in het huis van een kerklid en wordt af en toe door andere gelovigen voorzien van eten en kleding. De lokale partner van Open Doors heeft ook contact met een plaatselijke kerk in het gebied om Moos en zijn familie te helpen.

Start het gesprek

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen