christenvervolging India Moeder Theresa
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Nieuws

24 december 2021 door Patrick Goede

Stichting Moeder Theresa onder vuur in India na "gedwongen bekeringen"

De liefdadigheidsorganisatie die door Moeder Theresa werd opgericht in India ligt onder vuur. Temidden van de groeiende christenvervolging heeft de westelijke staat Gujarat een onderzoek ingesteld naar het werk van de zusters onder weeskinderen. Een aantal officials heeft bij de politie een klacht ingediend vanwege het overtreden van de 'anti-bekeringswet' omdat de jonge weeskinderen tot bekering zouden worden gedwongen, meldt de Christian Post.

Het klachtrapport dat werd opgesteld door de politie luidt als volgt: "Tussen 10 februari 2021 en 9 december 2021 is dit instituut betrokken geweest bij activiteiten die de religieuze sentimenten van hindoes bewust en in bitterheid schade hebben toegebracht. De meisjes in het weeshuis worden het christendom ingelokt door hen een kruis te laten dragen en een Bijbel op hun tafel te plaatsen zodat de meisjes die kunnen lezen. Het is een criminele daad om de meisjes tot bekering te dwingen."

Een woordvoerder van de liefdadigheidsorganisatie laat in reactie op de aanklacht weten: "Wij zijn niet betrokken bij welke religieuze bekeringsactiviteit dan ook. We hebben hier 24 meisjes in ons weeshuis. Zij leven met ons en volgen onze dagelijkse praktijk, net als dat wij bidden. We hebben niemand gedwongen om zich met het christendom te vereenzelvigen."

India staat op plek 10 van Open Doors' ranglijst met landen waar christenvervolging het hevigst is. 

Start het gesprek

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen