Mariah Carey
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Nieuws

23 december 2021 door Patrick Goede

Volgens Mariah Carey is de moeder van Jezus de echte 'Koningin van Kerstmis'

Popzangeres Mariah Carey schreef de wereldberoemde kersthit 'All I want for Christmas' in 1994 en bestormt met dat nummer nog jaarlijks rond Kerstmis de hitlijsten. Maar in een interview bij BBC Radio 2 vertelt Mariah nu dat ze Maria, de moeder van Jezus, als de echte 'Koningin van Kerstmis' beschouwt. 

Carey: "Kan ik hier delen dat ik zelf niet de titel 'Koningin van Kerstmis' heb bedacht? Dat heb ik niet gedaan, dat waren anderen. Ik wil gewoon in alle nederigheid zeggen dat ik mijzelf niet zo zie. Ik ben gek op Kerstmis en blijkbaar gezegend om 'All I want for Christmas' te schrijven en veel andere kerstliederen."

Mariah Carey noemt zichzelf christen, maar de Christian Post meent dat haar geloof vaak ondergesneeuwd is vanwege haar provocatieve en blote outfits. "Laten we er eerlijk over zijn, ieders geloof is zoals die is. Maar voor mij is Maria de Koningin van Kerstmis", aldus Carey, die ook af en toe gospelnummers schrijft en opneemt voor haar albums.

Praat mee

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen

Reacties

Het klopt ook dat Maria een koningin is. Zij is immers de moeder van een koning naar het vlees. De apostel Paulus schrijft dat in aanvang van de brief aan de Romeinen. (Rom. 1:3) Voorts schrijft Paulus aan Timotheüs: Gedenk, dat Jezus Christus uit de doden is opgewekt, uit het geslacht van David, naar mijn evangelie... (2 Tim. 2:8) Zie als aanvulling ook (Hebr. 7:14) en het is de profeet Nathan, die in (2 Sam.7) de messiaanse belofte verbindt aan het huis van Koning David. Het siert Mariah Carey, Maria de koninklijke waardigheid toe te kennen.