coronavaccin
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Nieuws

21 december 2021 door Redactie

Christelijke organisaties vragen opnieuw vrijstelling aan voor Amerikaanse vaccinatieplicht overheidsmedewerkers

Opnieuw dient een groep christenen een verzoek in bij president Biden voor het stoppen van de vaccinatieplicht. Christelijke belangenbehartiger First Liberty Institute (FLI) stapt namens Daystar Television Network, the American Family Association en Answers in Genesis naar de rechter om de grondrechten van de gelovigen die het vaccin weigeren te verdedigen, meldt de Christian Post. "Mensen krijgen niet de religieuze vrijstelling die ze verdienen", aldus FLI in een reactie.

De regering-Biden voerde begin oktober een vaccinatieplicht in voor overheidsmedewerkers. Dit betekent dat docenten, zorgmedewerkers, politici en andere ambtenaren gevaccineerd moeten zijn tegen het coronavirus om te blijven werken. Dit geldt ook voor organisaties die overheidssteun ontvangen. FLI komt op voor christenen die het vaccin weigeren vanwege hun geloofsovertuiging. Werknemers van de christelijke organisaties krijgen tijdens het juridische proces een tijdelijke vrijstelling. De weigeraars van het vaccin hopen op een vrijstelling op basis van het Eerste Amendement van de Amerikaanse grondwet. Hierin staat dat iedere inwoner van de Verenigde Staten het recht heeft zijn of haar geloof te praktiseren en te uiten.

Eerder stapte andere christelijke belangenbehartigers Alliance Defending Freedom en de Thomas Moore Society naar de rechter voor christelijke docenten en studenten. "Het beleid van de school zorgt voor discriminatie en verdeeldheid onder medewerkers en studenten op basis van hun geloof. Je hebt aan de ene kant mensen die dit beleid als makke schapen volgen en vervolgens de mensen die aan hun geloof vasthouden. Zij worden als koppige geiten gezien en gediscrimineerd, ontslagen of tijdelijk buiten dienst gezet", aldus Peter Breen, voorzitter van Thomas More Society.

Start het gesprek

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen