Jacobs
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Nieuws

20 december 2021 door Redactie

Opperrabbijn Jacobs tevreden met vonnis Thierry Baudet

Opperrabbijn Binyomin Jacobs is tevreden met het vonnis dat FvD-leider Thierry Baudet eerder deze week te horen kreeg in een kort geding. De rechter besliste daarbij dat de politicus vergelijkingen tussen anti-vaxxers en Joden ten tijde van de Holocaust moet stoppen. Bovendien moest Baudet tweets verwijderen waarin hij dat had gedaan.

“Die vergelijking is een impliciete bagatellisering van de moord op zes miljoen Joden en wordt door overlevenden en nabestaanden van de Holocaust als grievend ervaren”, reageert Jacobs op het vonnis. “Naast bijval en opluchting over het oordeel van de voorzieningenrechter wordt de Joodse gemeenschap na het vonnis ook weer geconfronteerd met antisemitische reacties. Ik spreek de wens uit dat ook sympathisanten van Kamerlid Baudet zich zullen onderwerpen aan het oordeel van de voorzieningenrechter nu ze ervan doordrongen (kunnen) zijn dat zij met die absurde vergelijkingen opnieuw zou in de nimmer geheelde wonden van de Joodse gemeenschap strooien.”

Het kort geding tegen Thierry Baudet werd aangespannen door diverse partijen uit de Joodse gemeenschap waaronder het Centrum Informatie en Documentatie Israël (CIDI) en het Centraal Joods Overleg. Ook werden er drie Joodse overlevenden van de Tweede Wereldoorlog bij de aanklacht betrokken. De rechter sprak uit dat Baudet de tweets waarin hij deze vergelijkingen maakt binnen 48 uur moet verwijderen. Daarna volgt er een dwangsom van 25.000 euro per dag. De politicus heeft al bekend gemaakt in hoger beroep te gaan.

Praat mee

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen

Reacties

Zacharia 2:8b spreekt over Gods volk als zijnde Zijn oogappel. Een oogappel is zeer kwetsbaar en dat blijkt uit eeuwen van vervolging en smaad, helaas ook onder christenen. Maar als je verder graaft en de oppervlakkigheid van oordelen voorbij gaat, zie je een volk en niet zomaar een volk. Het is van origine Gods volk. Zij zijn de reden voor het heil dat ons ten deel is gevallen want door Abraham zijn alle volken gezegend geworden. Laten we bidden voor de vrede van Jeruzalem. Ps.122:6.
J
Amen. Rom 11:26 "De redder zal uit Sion komen, en wentelt dan de schuld af van Jakobs nageslacht. 27 Dit is mijn verbond met hen, wanneer Ik hun zonden wegneem.’ 28 Omwille van u zijn ze Gods vijanden geworden door het evangelie af te wijzen, maar toch blijven ze GODS GELIEFDEN omwille van de aartsvaders, die Hij heeft uitgekozen.
S
Natuurlijk vergelijkt Baudet het niet met de holocaust. Hij wijst op de aanloop ernaartoe, de segregatie in de samenleving - aangewakkerd door de politiek. Die vergelijking op zichzelf is welbeschouwd niet antisemitisch (of anti-joods), - ofschoon de woorden in de krantenkoppen grievend en pijnlijk kunnen overkomen. Het is de gebruikelijke, menselijke neiging om naar de gevaarlijke feiten van ooit te verwijzen, teneinde de ernst van de dreiging van nu te benadrukken. Juist, omdat we de les uit het verleden hebben geleerd.
Toon meer antwoorden (2)