Kerk Mexico
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Nieuws

20 december 2021 door Patrick Goede

Op de grens tussen Mexico en de Verenigde Staten komen velen tot geloof

Op de grens tussen Mexico en de Verenigde Staten is iets bijzonders aan de hand. De Mexicaanse pastor Gustavo Banda bedient er zes kilometer vanaf Tijuana de allerarmsten met zijn Jesus Church. Veel migranten doen de kerk aan in hun zoektocht naar vrijheid in de Verenigde Staten. "We hebben hier al meer dan 35.000 migranten langs zien komen", vertelt pastor Gustavo aan CBN News.

De meeste mensen in de omgeving van de kerk bezitten slecht een paar dieren voor de veeteelt en in het begin lijkt de voorganger juist voor hen naar deze plek geroepen te zijn. "We deelden het evangelie. Het was Gods roeping om hier de armen op te zoeken."

Maar dan zorgt natuurgeweld in 2016 ervoor dat de stad Tijuana wordt overspoeld met 22.000 Haïtianen. Vanaf dat moment is de kerk een schuilplek voor migranten geworden. "Ik had nooit kunnen bedenken dat er zoveel mensen in de kerk zouden komen. Vandaag de dag hebben we migranten uit allerlei landen. We geven ze drie keer per dag te eten, proberen ze bij alles te helpen. 's Nachts wordt de kerk één grote slaapzaal." Op het moment van spreken worden er 1200 migranten opgevangen.

Praat mee

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen

Reacties

K
Wat een rare titel. Nergens staat dat deze mensen als anders- of ongelovigen op de vlucht zijn geslagen.