Cyndi Foster
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Levensverhaal

24 december 2021 door Redactie

Cyndi over het verlies van haar dochtertje (7): "Ik geef God niet de schuld voor het werk van de vijand"

Tijdens de Kerstdagen voelt het verlies van een geliefde vaak groter. Pastor Cyndi Foster weet hier alles van. Haar dochtertje (7) stierf voor haar ogen door een noodlottig ongeluk. "Het kruis van Jezus Christus betekent sinds de dood van mijn dochter meer voor mij dan daarvoor. Ik besef dat ik mijn dochter ooit weer zal zien, en dat dit alleen mogelijk is door de hoge prijs die Jezus heeft betaald", aldus Cyndi in gesprek met CBN News.

Het ongeval vond plaats tijdens het Memorial Day weekend van 1992, een gedenkdag voor overleden Amerikaanse militairen. Tijdens een wandeling brak er onverwachts een grote tak af van een boom. "De tak viel bovenop haar hoofd en ze was op slag overleden", vertelt de moeder van het meisje. De gebeurtenis was traumatisch voor Cyndi.

In het midden van de schok en de diepe rouw was het God die Cyndi de kracht gaf om door te gaan. "Mensen willen weten hoe je zoiets verwerkt. Vanaf het begin, heb ik God geprezen. Zelfs op de dag dat ze overleed. Ik wist dat ik mijn dochter terug zou zien, omdat ik Jezus Christus ken als mijn verlosser. Het kruis heeft een diepere betekenis voor mij gekregen."

Cyndi's liefde voor God verdiepte zich sterk in de jaren die volgden. Nu helpt ze anderen die met rouw te maken hebben na het verlies van een kind of geliefde. "Je moet je vasthouden aan de Heer", bemoedigt ze. "Als je wil dat God dit ten goede keert, zoals in de Bijbel staat, moet je in je hart beslissen dat je God in alle omstandigheden lief zal hebben." Cyndi heeft zelf ervaren hoe God het verlies van haar dochter ten goede heeft gebruikt, onder anderen door de hulp die ze nu kan bieden aan anderen. "Ik geef God niet de schuld van het werk van de vijand. Satan probeert ons bij God vandaan te houden, maar God wil ons juist dichter naar hem toe trekken."

Praat mee

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen

Reacties

P
God is nooit de bron van het kwaad. De schepping was volmaakt maar wij hebben ons laten verleiden door de satan, mede door de zonde van de mensheid verlaten wij God en raken we Gods bescherming kwijt en laten wij de boze toe in deze wereld en als kinderen van God moeten wij lijden ook onder dit kwaad van de satan maar als Gods kinderen weten we dat Hij ons zal bevrijden van satans bezigheden. Wat een troost.