Tom de Nooijer
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Nieuws

18 december 2021 door Redactie

Leden SGP Oldebroek dragen Tom de Nooijer voor als kandidaat-lijsttrekker en zeggen vertrouwen in bestuur op

Vandaag heeft er een ledenvergadering plaatsgevonden van SGP Oldebroek. Tijdens deze vergadering is de kieslijst richting de gemeenteraadsverkiezingen besproken, en specifiek ook de rol van Tom de Nooijer hierin. Een motie om hem voor te dragen als kandidaat-lijsttrekker is aangenomen. Ook een motie van wantrouwen in de richting van het afdelingsbestuur haalde een meerderheid.

Op 18 oktober werd tijdens de ledenvergadering van de SGP Oldebroek duidelijk gemaakt dat Tom de Nooijer, één van de bekendste SGP-raadsleden vanwege zijn regelmatige media-optredens, niet op de conceptkandidatenlijst staat. De verontruste SGP-leden voelen sindsdien nattigheid en vragen zich af wat de werkelijke reden is van het kaltstellen van De Nooijer. Tot op de dag van vandaag klagen zij over het gebrek aan duidelijkheid en transparantie, waarna vijf bezorgde SGP-leden uit Oldebroek zich hierover uitspraken tegenover CIP.nl. Zij vrezen met het vertrek van De Nooijer voor “een leegloop aan dossierkennis en stemmen”.

Vertrouwensbreuk en ledenvergadering
Nadat bekend werd dat De Nooijer niet op de conceptkandidatenlijst voor de gemeenteraadsverkiezingen van 2022 staat, ontstond er een vertrouwensbreuk tussen het lokale bestuur en fractie enerzijds en De Nooijer anderzijds. Dat verontruste SGP-leden zich niet bij de huidige situatie neerleggen begreep toenmalig lijsttrekker Jan-Pieter Maas niet. “We hebben geprobeerd zorgvuldig en integer te handelen”, stelde hij onlangs. Nadat de verontruste SGP-leden zich vorige maand uitspraken, werd hun verzoek om een ledenvergadering door tientallen bezorgde leden uit Oldebroek gesteund. Daarmee was de 10 procent benodigde leden behaald om de ledenvergadering te kunnen organiseren.

Tijdens de vergadering zijn er twee moties ingediend. De eerste motie behelst het voordragen van Tom de Nooijer als (nieuwe) kandidaat-lijsttrekker, aangezien de destijds benoemde lijsttrekker (Jan-Pieter Maas) zich onlangs terugtrok. Volgens de SGP Oldebroek deed hij dat naar aanleiding van ‘uitlatingen en handelswijze van enkele SGP-leden’. Deze motie over De Nooijer is met 39 stemmen voor en 13 tegen aangenomen. De tweede motie is een motie van wantrouwen richting het afdelingsbestuur. Deze motie is met 36 stemmen voor en 12 tegen aangenomen.

'We verwachten dat het bestuur spoedig ook daadwerkelijk zal aftreden en hun functies daarmee neerleggen', stellen verontruste leden van SGP Oldebroek in een persbericht. 'Dit is de enige logische uitkomst van het opzeggen van het vertrouwen van de ledenvergadering in het bestuur. In de motie zijn reeds namen voor een nieuw te vormen (interim)bestuur aangedragen. De leden hebben vandaag gesproken en de koers duidelijk bepaald. We hopen dat zo de lucht is geklaard, en de nieuwe kieslijst zo snel mogelijk kan worden gepresenteerd.'

Praat mee

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen

Reacties

W
De revolutie begon in Oldebroek..
Toon meer antwoorden (1)