Kerk Kentucky
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Nieuws

16 december 2021 door Patrick Goede

Ondanks heftige tornado's staat het kruis in Kentucky nog fier overeind

Mayfield, een boerendorp in Kentucky, is nauwelijks nog te herkennen na de grote ravage die tornado's er vorige week hebben aangericht. Maar het verlichte kruis van de gemeenschap staat nog fier overeind als een baken van hoop in deze bange tijd. Het is volgens CBN News "een gedenkteken dat God de inwoners van het dorp niet in de steek laat".

De tornado's eisten afgelopen vrijdag van 74 mensen het leven in de staat Kentucky. De schade aan gebouwen is groot en mensen zijn diep geraakt. Toch gloort er hoop temidden van de ellende. "Ik vind het fascinerend dat in het gebouw waar we dat verlichte kruis als kerk hebben neergezet alle ramen eruit zijn geblazen, maar dat het kruis nog rechtop staat. Al het andere is weg. Maar het kruis staat er nog", aldus Barry Fowler, lid van de kerk aldaar.

Ondanks de vernietigende uitwerking van het natuurgeweld besloot pastor Wes Fowler om zijn kerk direct daarna open te stellen voor de gemeenschap. "In het midden van de storm is er maar één plek waar we echte vrede kunnen vinden. Dat is wanneer we ons geloof en vertrouwen op Jezus richten. De Heer is goed. Hij zal ons door deze tijd heenslepen en het op de één of andere manier ten goede gebruiken."

Start het gesprek

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen