gevangenis Noord-Korea
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Nieuws

16 december 2021 door Redactie

Christenen getuigen van verschrikkelijke omstandigheden in Noord-Koreaanse gevangenissen

Het is moeilijk om contact te leggen met christenen in het gesloten Noord-Korea. Aan de hand van getuigenissen van voormalig gevangenen schetste mensenrechtenorganisatie Korea Future een beeld van de verschrikkelijke omstandigheden waar Noord-Koreaanse gelovigen mee te maken hebben, zo schrijft Christian Today. Christenen vertellen over hartverscheurende mishandelingen met blijvend letsel door het uitblijven van goede behandeling van wonden.

De titel van het rapport van Korea Future luidt: 'Marteling en gruwel, onmenselijk, onterende behandelingen en straffen; door de ogen van Noord-Koreaanse religieuze minderheden.' De organisatie sprak met 236 overlevenden van Noord-Koreaanse strafkampen en gevangenissen. Zij konden het communistische land ontvluchten. "Er zijn weinig christenen, toch is het meest extreme vervolgde religieuze groep in Noord-Korea", stelt het rapport. "Gelovigen komen in kleine ondergrondse kerken bijeen. Het is zeldzaam. Deze kerken zijn het doelwit van extreme vervolging."

Die vervolging uit zich veelal in geweld en gevangenschap. Een christelijke vrouw vertelde het verhaal van een medegevangene aan Korea Future. "Haar lip werd verscheurd. De bewakers trokken aan haar haar en stoten haar hoofd tegen de tralies. Een van de agenten stampte vervolgens op haar hand met zijn voet en draaide zijn hak, waardoor al haar vingers braken. Ze kreeg geen medische hulp voor haar verwondingen", aldus de getuige. "Ik vroeg waarom ze niet stopte met de ondergrondse kerk. Ze gaf aan dat ze om wilde zien naar gemeenteleden. Ze overleed aan haar verwondingen."

Naast het verhaal van deze Noord-Koreaanse christen zijn er nog veel andere verschrikkelijke getuigenissen over ondervoeding en mishandeling. Christenen in Noord-Korea hebben het extreem zwaar. Het land staat al sinds 2002 op plek 1 op de Ranglijst Christenvervolging van Open Doors. In de afgelopen 73 jaar worden gelovigen vervolgd, omdat de Noord-Koreaanse regering het geloof ziet als een bedreiging van de autoriteit van de communistische leiders.

Praat mee

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen

Reacties

r
Zullen we blijvend aanhoudend bidden voor deze broeders en zusters!