capitool Virginia
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Nieuws

16 december 2021 door Redactie

Amerikaanse kerk verliest rechtszaak: Gouverneur Virginia behoudt macht noodtoestand uit te roepen

Het Amerikaanse 4th Circuit Court stelt dat de coronamaatregelen van 2020 in Virginia geen schending waren van de grondrechten van kerkgangers in Virginia. Nu de maatregelen zijn opgeheven, wordt de zaak als hypothetisch behandeld en kijken kerken hoe ze kunnen voorkomen dat gouverneur Northam nog eens een noodtoestand uitroept en fysieke kerkdiensten verbiedt, meldt de Christian Post

Tijdens een eerste lockdown was het verboden om fysieke samenkomsten te houden in Virginia. Een groep voorgangers, onder wie Kevin Wilson van Lighthouse Fellowship, stapte naar de rechter om de maatregel aan te vechten. Na het verliezen van de eerste zaak, gingen de christenen in hoger beroep. De zaak werd deze week behandeld door het 4th Circuit Court, een hooggerechtshof. De christenen verloren de zaak. "Er is geen reden om aan te nemen dat deze situatie zich opnieuw voor zal doen en verdere aandacht te besteden aan een maatregel die al ruim een jaar niet meer geldt", aldus rechter Robert King.

"Ligthouse stelt dat de in hun ogen oneerlijke maatregelen voor christenen levend blijven, wanneer er geen verandering komt in de wetgeving van Virginia en de gouverneur zijn macht om maatregelen door te voeren in geval van nood behoudt", aldus King. Ligthouse geeft aan te willen voorkomen dat kerken in de toekomst opnieuw gesloten worden tijdens noodsituaties. "We stemmen niet in met een wetswijziging om dit hypothetische scenario te voorkomen", geeft rechter King aan.

Start het gesprek

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen