Noorwegen
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Nieuws

17 december 2021 door Patrick Goede

Conservatief christelijke organisaties ontvangen geen subsidie meer in 'biblebelt'-stad Klepp in Noorwegen

In Klepp in Noorwegen is door de gemeenteraad besloten dat "organisaties geen mensen meer mogen weigeren op basis van hun burgerlijke staat, seksuele oriëntatie, geslacht of ethniciteit", als ze in aanmerking willen blijven komen voor gemeentesubsidie. "Mensen zijn vrij om te geloven wat ze willen. Maar je kunt niet zeggen dat je gediscrimineerd wordt wanneer je dat zelf doet", zegt socialist Kolbjørn Sandve volgens CNE News over het besluit.

Volgens de Gelijkheid en anti-discriminatie ombudsman, Margrethe Sobstad, zou de nieuwe wetgeving toch tegen de vrijheid van geloof in kunnen gaan. "Dit type discriminatie is geworteld in geloofsvrijheid en kan in sommige gevallen legaal zijn." Het terugtrekken van de subsidie voor de conservatief christelijke organisaties kan in haar ogen dus problematisch blijken te zijn.

Opvallend genoeg werd de stad Klepp vorig jaar nog verkozen tot "meest christelijke" gemeente van Noorwegen door nieuwsblad Vartland. Het aantal kerkelijken is er het hoogst in het hele land. Het zuidwestelijk deel van Noorwegen waar Klepp ligt wordt gezien als de 'biblebelt' van Noorwegen met een rijke historie van gelovigen. Toch stemden slechts twee partijen tegen het nieuwe regelement en koos een overgrote meerderheid voor het aannemen van de nieuwe anti-discrimatie regel.

Praat mee

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen

Reacties

J
Meerdere jaren geleden heeft ook Amsterdam besloten om geen subsidie meer te verstrekken aan de Christelijke stichting ´Tot heil des Volks´, die al meer dan 150 JAAR vrijwillig de minstbedeelden in de binnenstad van Amsterdam ondersteunen. Als reden werd vermeld dat men geen instelling meer wenst te steunen, die ook de Christelijke boodschap uitdraagt.

SINDSDIEN ondersteun ik UITSLUITEND nog Christelijke instellingen, die AANTOONBAAR, actief en effectief de Blijde Boodschap uitdragen.

Amsterdam, BEDANKT! Ruimt lekker op!
J
Via Stichting Facilite bieden we ondersteuning aan predikant/zendeling BramKrol.

Hij werkt al 40 jaar in Congo, Ivoorkust, Nepal/India, Liberia.

Hij stuurt inmiddels direct ruim 70 plaatselijke predikanten/zendelingen aan.

Via regionale conferenties worden jaarlijks meerdere honderden predikanten toegerust en voorzien van bijbels en lectuur.

Lees de website bramkrol.com over de wonderbaarlijke voortgang van Gods Woord onder veelal achtergebleven gebieden in Afrika en Azie.

God is GOED!