Vaticaan
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Nieuws

15 december 2021 door Patrick Goede

Vaticaan maakt excuses voor verwijderen video van katholieke LHBTI-groep

Een vertegenwoordiger van het Vaticaan heeft een katholieke LHBTI-groep zijn excuses aangeboden. De communicatie manager genaamd Thierry Bonaventura zei sorry voor "de pijn die hij alle LHBTI'ers en de mensen van de New Ways Ministry had aangedaan" door het verwijderen van een link naar de website van die organisatie. "Vertegenwoordigers van het Vaticaan bieden zelden excuses aan, en zeker niet in de richting van LHBTI'ers", zegt de groep in een statement.

De link die "om procedurele redenen" werd verwijderd volgens Bonaventura, bevatte een webinar over LHBTI katholieken en synodaliteit. In de video van ongeveer een uur lang geeft theoloog Robert Choiniere onder andere een presentatie. De groep werd eerder 'gekastijd' in Amerika door katholieke bisschoppen vanwege het supporten van een huwelijk tussen mensen van hetzelfde geslacht. Wellicht dat de link daardoor in eerste instantie werd weggehaald.

De groep katholieke LHBTI'ers spreekt van een "historisch moment" dat "het verlangen laat zien om herstel te brengen in de beschadigingen die ze mogelijk hebben aangebracht". Paus Franciscus stuurde eerder al twee brieven naar de organisatie waarin hij hen bedankte voor hun werk voor naasten. Ook zei hij dat tijdens de synode waarin de relatie tussen de katholieke kerk en LHBTI'ers wordt belicht, elk geluid gehoord moet worden.

Start het gesprek

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen