kerk covid
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Nieuws

16 december 2021 door Redactie

Predikant en kardinaal schrijven brief aan Europese christenen: "Laat je vaccineren uit liefde"

Een vooraanstaande Europese predikant en een kardinaal dringen er bij christenen op aan om zich te laten vaccineren tegen het coronavirus. Predikant Christian Krieger, de voorzitter van de European Church Conference, en kardinaal Jean-Claude Hollerich, voorzitter van de Commission of the Bishops' Conferences of the European Union (COMECE) schreven samen een brief als oproep aan Europese christenen, meldt Christian Today. "Handel met verantwoordelijkheid en zorg", aldus Krieger en Hollerich in een brief.

In de brief geven Krieger en Hollerich aan dat de vaccinatie volgens hen het beste middel is in de strijd tegen het coronavirus. Zij vinden het opmerkelijk dat de vaccinatiegraad in sommige delen van Europa zo ver achterblijft. "Volgens onderzoeken naar COVID-19 blijven de Europese besmettingscijfers oplopen, terwijl artsen en andere zorgverleners uitgeput zijn. Zorgsystemen verkeren op het randje van de afgrond", aldus Krieger en Hollerich.

"Vaccinatie biedt bescherming, niet alleen voor onszelf, maar ook voor onze broeders, zusters en de kwetsbaren onder ons. Het vaccineren is dus een daad van liefde en zorg voor anderen. Het is een burgerplicht en een vorm van sociale gerechtigheid", luidt de brief. De twee geestelijken dringen erop aan dat kerkelijk leiders moeten voorkomen dat er door hen, of gemeenteleden, onjuiste informatie over het coronavirus wordt verspreid. "We erkennen dat het besluit om je te laten vaccineren niet makkelijk is en mensen twijfelen."

De predikant en kardinaal geven aan dat ze begrijpen dat er medische en religieuze argumenten zijn waardoor mensen het vaccin in twijfel trekken. "We moedigen hen aan te vertrouwen op het professionele advies van autoriteiten en experts."

Praat mee

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen

Reacties

G
"Het vaccineren is dus een daad van liefde en zorg voor anderen. Het is een burgerplicht en een vorm van sociale gerechtigheid",

De kardinaal volgt de paus na die hetzelfde zei, de predikant volgt de kardinaal na.

Is het een daad van naastenliefde als een gevaccineerde hartklachten krijgt"? Bloedingen bij vrouwen? Veel dode baby's worden geboren? Stop vaccinatie.

Overigens, ik nam deze morgen een aspirientje om te voorkomen dat mijn buurman hoofdpijn krijgt.
Toon meer reacties (2)