Amerikaans bisdom weigert LHBTI'ers van sacramenten met bekering als doel
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Nieuws

16 december 2021 door Redactie

Amerikaans bisdom weigert LHBTI'ers van sacramenten met bekering als doel

Een rooms-katholiek bisdom uit Michigan instrueert haar priesters geen sacramenten uit te voeren voor LHBTI'ers, tenzij zij berouw tonen over hun geaardheid of genderdysforie. Omdat er onduidelijk over ontstond wie van welke sacramenten moest worden geweigerd, schreef het bisdom van Marquette een brief aan de priesters ter verduidelijking, meldt de Christian Post. Het bisdom benadrukt dat het doel van de maatregel is LHBTI'ers te helpen. "We worden niet gedefinieerd door onze seksuele geaardheid of genderidentiteit, de kern van wie wij zijn is een geliefde zoon of dochter van God", staat in de brief.

Het bisdom van Marquette is het eerste Amerikaanse bisdom dat zo'n ferm standpunt tegen LHBTI'ers inneemt. Sinds juli sluiten priesters LHBTI'ers uit van communie, de rooms-katholieke vorm van het heilig avondmaal. Het besluit van het bisdom zou zelfs zo ver kunnen gaan, dan LHBTI'ers geen ziekenzalving kunnen ontvangen van de aangesloten priesters. In een brief gaf het bisdom verduidelijking van de gegeven instructies. Het weigeren van LHBTI'ers richt zich volgens het bisdom niet tegen iemands geaardheid of genderdysforie, maar is een poging om mensen op pastorale hulp te wijzen. "De nood voor pastorale hulp voor mensen die zich aangetrokken voelen tot hetzelfde geslacht en genderdysforie is groter dan ooit. Laten we ons hart openen voor de liefde van God, zodat we met liefde, vriendelijkheid en respect richting anderen kunnen reageren."

De brief spreekt verder over de noodzaak van de prediking van het evangelie door de Kerk. "De seksuele revolutie en het onteren van het huwelijk heeft geleid tot vruchteloosheid, gebroken harten, gebroken levens en gebroken families", aldus de brief. "De Kerk leert, in tegenstelling tot deze gebrokenheid, dat er een onvergankelijke liefde is, van trouw, eenheid en vruchtbaarheid. Dit is goed nieuws. De weg naar genezing is het omarmen van Jezus en Zijn leer."


Briefwisseling transgenderisme
- Transgender schrijft brief aan HHK-predikant: ‘Vanwaar uw stelligheid over transgenders?’
- HHK-predikant reageert op brief transgender: ‘Is de kerk nog een veilige plaats voor duidelijke principes?’
- HHK-predikant schrijft vervolgbrief aan transgender: ‘Gods schepping is gebroken maar niet leugenachtig’
- Transgender schrijft slotbrief aan HHK-predikant: ‘U ontzegt transgenders de gemeente van Christus’
- Transgender reageert op brief HHK-predikant: ‘Moeilijk om geen erkenning te krijgen voor wie ik ben’
Meer over Briefwisseling transgenderisme »

Praat mee

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen

Reacties

K
"We worden niet gedefinieerd door onze seksuele geaardheid of genderidentiteit, de kern van wie wij zijn is een geliefde zoon of dochter van God"

Hier kan ik mij helemaal in vinden. En vervolgens vind ik het dan onbegrijpelijk dat seksuele geaardheid of genderidentiteit een voorwaarde wordt voor het ontvangen van Gods liefde.
@ Kees,

God aanvaardt ieder mens, maar iemand zal pas echt de realiteit van Gods liefde kunnen ontvangen/beleven, als hij of zij wil leven volgens Gods goede leefregels. God wil mensen verlossen van wat niet bij de mens hoort, maar een gevolg is van de gebrokenheid door de zondeval.
Toon meer antwoorden (1)