Eline Nieuwland
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Nieuws

14 december 2021 door Redactie

Voor het eerst een vrouw op kandidatenlijst SGP Dordrecht

Voor het eerst in haar bestaan heeft de SGP Dordrecht een vrouw op de kandidatenlijst voor de gemeenteraadsverkiezingen gezet. Eline Nieuwland-van den Bosse (30) staat op plek vier van de gecombineerde kandidatenlijst ChristenUnie/SGP, meldt Dordrecht.net. De combinatie heeft momenteel vier raadsleden. 

In het dagelijks leven is Eline Nieuwland actief als beleidsmedewerker op het ministerie van Financiën, onder andere als coördinator financiële beschouwingen. Politieke ervaring heeft ze opgedaan als fractiemedewerker van de Tweede Kamerfractie van de SGP. In het voorjaar zei ze in een vraaggesprek met De Telegraaf bewust voor de SGP als partij te hebben gekozen.

Nog steeds is er in de achterban verdeeldheid over de vraag of een vrouw een dergelijke positie mag bekleden. De partij zelf is op dit punt de afgelopen jaren verschoven. In 2014 werd Lilian Janse in Vlissingen al het eerste vrouwelijke raadslid namens de SGP. In de persoon van Paula Schot volgde later de allereerste vrouwelijke SGP-wethouder.

Lees hier meer op de site van Dordrecht.net.

Start het gesprek

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen