Twee christelijke jongens in Bangladesh
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Nieuws

14 december 2021 door Open Doors

Onderzoek Open Doors: vervolging kind bedreigt toekomst van de kerk

Al vroeg in hun jonge leven worden kinderen in landen met christenvervolging geconfronteerd met geweld, buitensluiting en angst. De onderdrukkers hebben soms maar één doel: voorkomen dat er een generatie opgroeit waar de kerk uit gebouwd wordt. Open Doors brengt dit jaar voor het eerst via een onderzoeksrapport verslag uit over de situatie van kinderen in de vervolgde kerk.

In 49 van de 50 landen van de Ranglijst Christenvervolging van Open Doors krijgen kinderen te maken met discriminatie en intimidatie op school. Dat is een belangrijke conclusie uit het rapport. De onderzoekers karakteriseren de vervolging als ‘’buitensluitend, identiteit-vormend en wreed.”

Verontrustende percentages
Wreed omdat in bijna een derde (32 procent) van de landen met vervolging, kinderen en jongeren worden gedood vanwege hun geloof of omdat ze tot een christelijke gemeenschap of familie behoren. Volgens de onderzoekers een zeer verontrustend percentage. Ook gedwongen huwelijken, verbaal, seksueel en fysiek geweld en psychologische druk maken de vervolging meedogenloos.

Aan de hand van een knelpuntenlijst bracht Open Doors in kaart waar kinderen onder de achttien jaar mee te maken krijgen. Juist omdat ze een kwetsbare groep vormen, wil de organisatie beter weten hoe het met hen is gesteld. Open Doors hoopt met die informatie beter te kunnen inspelen op hun noden.

Kwetsbaar
Juist kinderen zijn kwetsbaar omdat ze zich in een levensfase bevinden waarin hun identiteit nog wordt gevormd. Systematische marginalisering zet christelijke jongeren onder grote druk om zich te conformeren aan een meerderheidsreligie. Open Doors stelt in 2022 een vervolgonderzoek in naar de situatie van kinderen.

Start het gesprek

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen