opgraving synagoge tijd van Jezus Migdal - Photo credit: University of Haifa, courtesy
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Nieuws

14 december 2021 door Redactie

Unieke vondst in Migdal: synagoge uit tijd van Jezus

Archeologen uit Israël hebben een bijzondere vondst in Galilea gedaan. Ze hebben een 2.000 jaar oude synagoge gevonden in Migdal uit de tijd van Jezus, meldt CBN News. Er is een grote kans dat Jezus regelmatig in deze synagoge te vinden was.

Migdal ligt ten noorden van het meer van Galilea. Er leefden veel Joden in het stadje, waaronder Maria Magdalena, ofwel Maria uit Magdala. Dit leiden we af uit Maria's naam: Magdala is namelijk het Aramese woord voor Migdal. "We kunnen ons inbeelden dat Maria Magdalena hier kwam met haar familie om rituelen en andere bijeenkomsten bij te wonen, net als andere inwoners van Migdal", reageert Dina Avshalom-Gorni, een leidinggevende van de opgravingen. Daarnaast is dit de plek waar Jezus veel van zijn tijd op aarde heeft doorgebracht, wat de vondst extra bijzonder maakt. "Het onthullen van de synagoge laat zien hoe de Joden in Galilea leefden. Dit waren de plekken waar Jezus volgens het Nieuwe Testament wonderen verrichtte."

Tijdens opgravingen in 2009 en 2013 werden al een aantal unieke vondsten gedaan die wezen op de Joodse gemeenschap in Magdala. Archeologen vonden onder andere resten van een eerste synagoge. De vondst van deze tweede synagoge laat zien dat de Joodse gemeenschap mogelijk bloeiender en groter was dan onderzoekers eerder dachten.

Photo credit: University of Haifa, courtesy

Start het gesprek

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen