Kaarsenmaker
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Nieuws

14 december 2021 door Patrick Goede

Echtpaar bidt telefonisch met elkaar tijdens verwoestende tornado: "Vroeg me af of hij het wel ging halen"

Courtney Saxton uit Kentucky kreeg de schrik van haar leven toen er vorige week met veel geweld meerdere tornado's door de staat raasden. Samen met haar vijf kinderen verstopte ze zich in de badkamer. Het dak van het huis vloog eraf en ze schreeuwde het uit naar God. Even verderop zat haar man in de kaarsenfabriek ineen gedoken. Hij kwam onder het puin terecht maar kon haar nog wel bellen, Faithwire brengt verslag uit van de benauwde omstandigheden waarin dit echtpaar God zocht.

"Hij belde ons op en was aan het schreeuwen en huilen omdat hij vast zat onder het puin. Het was erg beangstigend want ik vroeg mij af of hij het wil ging halen. Dus bad ik met hem over de telefoon, ik bleef hem maar vertellen dat God de weg zou banen, dat hij sterk moest zijn en niet op moest geven", aldus Courtney Saxton. Dat deed ze ook toen ze met haar kinderen in de badkuip van haar badkamer schuilde: "Mijn kinderen schreeuwden, ik probeerde ze tot rust te brengen en bad continu. Ik wist dat God ons er doorheen zou trekken." 

Haar man, Mark Saxton, kwam er uiteindelijk met een paar schrammen en blauwe plekken vanaf. Daar is hij erg dankbaar voor, zeker als hij kijkt naar wat er met de mensen naast hem gebeurde. "Als ik naar de mensen kijk die dood om mij heen lagen, dan kan ik mij niet eens voorstellen dat ik hier ben. Ik zag de tornado door het raam dichterbij komen, ik zette mij schrap en ging in de foetushouding liggen. Iedereen begon te rennen en er viel een betonnen plaat bovenop mij."

Dawson Springs, het desbetreffende stadje in Kentucky, is voor 75 procent in puin gelegd. Faithwire meldt tot slot dat gebed voor de gezinnen in het stadje erg welkom is.

Start het gesprek

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen