Xavier novell
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Nieuws

15 december 2021 door Redactie

Spaanse bisschop geschorst na huwelijk met auteur erotische romans

Xavier Novell il Goma, bekend geworden als de jongste bisschop van Spanje, is door de Spaanse bisschoppenconferentie uit zijn functies ontheven. De reden hiervoor is dat hij is getrouwd. Dat zijn huwelijkspartner een schrijfster is van erotische romans met satanische aspecten, heeft niets met dit besluit te maken, zo meldt de bisschoppenconferentie.

Novell was misschien wel de meest bekende bisschop van Spanje. Hij kwam vaak in de media en was onder meer vanwege zijn conservatieve opvattingen erg populair bij Spaanse katholieken. Begin september werd echter bekend dat hij zijn ambt neer heeft gelegd. Daarbij werd enkel aangegeven dat dit om ‘persoonlijke redenen’ was. Al snel bleek echter dat hij verliefd was geworden op een psychologe en tevens de auteur van erotische boeken: Silvia Caballol y Clemente. Ze schreef onder meer het boek ‘De hel in de wellust van Gabriel’, waarin sadisme en wellust een grote rol spelen. Volgens de beschrijving gaat het boek over ‘de wrede strijd tussen het goed en het kwaad, tussen God en satan, tussen de engelen en de demonen’.

De nu 51-jarige bisschop was met 41 jaar ooit de jongste bisschop van Spanje. Hij had behoorlijke kritiek op de progressieve koers van de paus, maar was tegelijkertijd een voorstander van het openstellen van het priesterambt voor gehuwde man. Nadat hij zijn ambt heeft neergelegd, is zijn relatie met de auteur in stroomversnelling terecht gekomen en 22 november besloten de twee in het huwelijksbootje te stappen.

Dat laatste heeft ervoor gezorgd dat de Spaanse bisschoppenconferentie heeft besloten om hem uit al zijn functies te ontheffen. “Het is algemeen bekend dat Xavier Novell i Goma, bisschop emeritus van Solsona, op 22 november 2021 in Suria in de provincie Barcelona in het burgerlijk huwelijk is getreden met Silva Caballol y Clemente, maakt men bekend op haar wegen website. Vervolgens wordt uitgelegd dat er onherroeperlijk een schorsting volgt wanneer een geestelijke in het huwelijk treedt. Over de activiteiten van de vrouw wordt niets gezegd. Door de beslissing is de bisschop niet langer bevoegd om rechten en functies die bij zijn bisschoppelijke functie uit te oefenen. Ook stelt men “verdere gevolgen” niet uit te sluiten.

Praat mee

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen

Reacties

Het tragische is, dat deze bisschop een promotor was van de Alpha cursus en een goede relatie met protestanten. Niet alleen ligt deze man onder vuur bij de media, maar vooral de Alpha cursus, zijnde een extreme protestante sekte... Een lelijke streek van de tegenstander.
K
Maar de hamvraag is natuurlijk of dat het slechts een burgerlijk huwelijk betreft, of een huwelijk, gesloten door de rooms katholieke kerk.