86-jarige
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Mooi

15 december 2021 door Patrick Goede

Je bent nooit te oud om je te laten dopen: 86-jarige Joy Stamey geeft het goede voorbeeld!

De 86-jarige Joy Stamey zag er van jongs af aan erg tegenop om zich te laten dopen vanwege een traumatische ervaring met water. De laatste maanden voelde ze echter steeds meer het verlangen in haar opkomen om zich toch te laten dopen. "Mijn leven lang ben ik bang geweest om mij te laten dopen maar ik heb toch besloten om het te doen", vertelt Joy aan God Reports.

Ze vervolgt: "Ik bedacht mij dat mijn kinderen trots op mij zouden zijn en dat ik er uiteindelijk toch aan zou moeten geloven. Ik ben er nu erg blij mee en het voelde ook erg goed na afloop."

Volgens campuspastor Zac Ethridge is 'Mevrouw Joy' een ware inspiratie voor hemzelf en de rest van de kerk om te doen wat God van ons vraagt. Hij wilde er voor zorgen dat alles zo veilig en comfortabel mogelijk verliep voor Joy bij haar doop. "Al moeten we een gat in het dak maken, we helpen iedereen die een stap wil zetten in de richting van gehoorzaamheid aan Jezus."

Het was ook nog een behoorlijke klus om Joy vanuit de rolstoel veilig het doopbad in te krijgen. Ze werd door vrijwilligers uit de rolstoel getilde en naar een stoel in het bad gedragen. "Het is geweldig dat je kerkfamilie je zo ondersteunt. Het voelde als thuiskomen, zoals het zou moeten zijn. Ik voelde een overweldigend gevoel van dankbaarheid en liefde", vertelde dochter Dancy. 

Start het gesprek

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen