Het standbeeld van leiders Kim Jong-Un en Kim Jong-Il
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

CIP CROWDFUND

 

Hoe God Lee hielp toen zijn vlucht naar Zuid-Korea mislukte

Broeder Lee (niet zijn echte naam) werd als buitenlandse arbeider vanuit Noord-Korea naar Libië in het Midden-Oosten, en later naar Rusland gestuurd. Hij en zijn vrienden zagen hun uitzending als een kans om naar Zuid-Korea te vluchten, maar dat mislukte. Lee begon te bidden om hulp. Na een week van gebed kreeg hij een vluchtelingenkaart van de Verenigde Naties. Hij werd ondergebracht in een vluchtelingencentrum. Zijn gebed was verhoord, maar de God tot wie hij gebeden had, kende hij nog niet!

Christenen in Noord-Korea zijn gedwongen hun geloof geheim te houden. Met de CIP Crowdfund slaan TWR en CIP in december de handen ineen om andere Noord-Koreanen te bereiken die nog nooit gehoord hebben dat er een God is. Voor 750 euro per week maken we radio-uitzendingen mogelijk waarin zij kennismaken met de hoop van het christelijk geloof. Helpt u mee?’ 

Evangeliseren onder Noord-Koreaanse vluchtelingen
TWR organiseert digitale bijeenkomsten over het christelijk geloof om Noord-Koreaanse vluchtelingen te bereiken. Broeder Lee was één van hen. Hij wist weinig over God en woonde vanaf de eerste ontmoeting met TWR in juni 2020 ook digitale zondagse erediensten van reguliere kerken bij. Lee leerde stap voor stap over het christelijk geloof, gebed en aanbidding.

Lee zei dat hij tijdens deze videogesprekken voelde dat hij geliefd was

Tijdens videogesprekken met het team van TWR vertelde Lee over zijn verleden. De verhalen over zijn eenzaamheid, de harde arbeid op de bouwplaats in Libië en zijn militaire dienst in Noord-Korea maakten diepe indruk op de TWR-medewerkers. Broeder Lee zei dat hij tijdens deze videogesprekken voelde dat hij geliefd was en dat iedere ontmoeting een grote troost voor hem was.

Een Bijbel voor Lee
Door zijn trouwe bezoek aan de online meetings met het TWR-nazorgteam leerde Lee steeds meer over de Bijbel en groeide hij als christen. Hij was opgetogen toen het TWR-team hem dit jaar een Bijbel stuurde. Lee werd destijds naar Libië gestuurd om daar te werken. Hij zag dit als een kans op een leven in vrijheid, maar hij vond veel meer. Hij vond het leven in Christus en vertelt nu andere Noord-Koreaanse vluchtelingen om hem heen over God!

De evangelisatie onder Noord-Koreaanse vluchtelingen brengt TWR in rechtstreeks contact met mensen uit dit gesloten land. Hun verhalen maken de zendingsorganisatie er iedere keer weer van bewust hoe belangrijk het is om ook de mensen in het land zelf te bereiken met het Evangelie.

Luisteraars bereiken die nooit gehoord hebben dat er een God is
Daarom zendt TWR vanaf het eiland Guam dagelijks radioprogramma’s uit naar Noord-Korea. Gods woord overbrugt 3500 kilometer, gaat dwars door gesloten grenzen en brengt Hoop!

Een deel van de radioprogramma’s is gericht op mensen die nog nooit gehoord hebben dat er een God is. TWR sluit in de uitzendingen onder andere aan op het Noord-Koreaanse wereldbeeld dat uitgaat van materialisme en evolutie en introduceert het christelijk geloof op verschillende manieren. Zo staat in De waarheid in een reageerbuis een wetenschappelijke benadering centraal. Twee andere evangelisatieprogramma’s, Laten we praten en Met jou, hebben juist een heel persoonlijke insteek. Deze twee programma’s bieden openheid en geborgenheid aan Noord-Koreanen die nog nooit het Evangelie hebben gehoord.

Levensgevaarlijk om naar christelijke programma's te luisteren
Daarnaast zendt TWR programma’s uit met christelijk onderwijs en bemoediging voor de kleine groep gelovigen in dit gesloten land. Voor hen is radio een van de weinige manieren om Gods Woord te horen, al is het letterlijk levensgevaarlijk om naar deze programma’s te luisteren.

Help je TWR zodat ook in 2022 het Evangelie klinkt in Noord-Korea?
Er is € 750,- per week nodig voor de uitzendingen van het programma Met jou. In dit programma vertellen Zuid-Koreaanse christenen over hun geloof en over de plek van God in hun leven. Met jou is speciaal ontwikkeld om het christelijk geloof op een laagdrempelige en persoonlijke manier te introduceren bij luisteraars die nooit eerder over God hoorden.

Met jou… Alleen met jouw hulp!
Met jouw hulp kan TWR ook in 2022 de mensen in Noord-Korea bereiken met het Evangelie van Hoop.
€ 10 – Je maakt 2 minuten uitzending van het programma Met jou mogelijk.
€ 25 – Je maakt 5 minuten uitzending van het programma Met jou mogelijk.
€ 150 – Je maakt 1 complete uitzending van het programma Met jou mogelijk.
€ 750 – Je maakt een week het programma Met jou mogelijk.