Stockphoto TWR - uitzenden van het evangelie
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

CIP CROWDFUND

 

Gods Woord klinkt dagelijks in Noord-Korea, ondanks de pogingen van de overheid

Uitbuiting, honger en onvrijheid. Dat schetsen de weinige ongecensureerde berichten die het Westen bereiken vanuit Noord-Korea. TWR (Trans World Radio) doet er alles aan juist de Noord-Koreanen te bereiken met het Evangelie. "De radio is ons enige middel om over de Bijbel te horen en om nieuws uit de rest van de wereld te ontvangen", stuurde een luisteraar.

Christenen in Noord-Korea zijn gedwongen hun geloof geheim te houden. Met de CIP Crowdfund slaan TWR en CIP in december de handen ineen om andere Noord-Koreanen te bereiken die nog nooit gehoord hebben dat er een God is. Voor 750 euro per week maken we radio-uitzendingen mogelijk waarin zij kennismaken met de hoop van het christelijk geloof. Helpt u mee?’ 

De officiële beelden en berichten die ons vanuit Noord-Korea bereiken, zijn zorgvuldig georkestreerd. Leider Kim Jong-un laat de wereld graag een prachtig opgepoetst plaatje zien, maar soms komt er nieuws over de grens dat getuigt van een andere werkelijkheid. In deze totalitaire dictatuur is het christendom zo goed als uitgebannen. In plaats daarvan wordt de Juche-ideologie uitgedragen: de Grote Leider regeert het volk en wordt als een soort vaderfiguur geëerd. De familie Kim is sinds 1948 aan de macht en houdt de touwtjes strak in handen. Kim Jong-un is de huidige leider.

Gods Woord overbrugt 3500 kilometer en brengt Hoop!

Vanaf het eiland Guam zendt TWR radioprogramma’s uit om Noord-Korea te bereiken met het Evangelie en om gelovigen te bemoedigen en toe te rusten. Het onderwijs in Noord-Korea is gebaseerd op evolutie en materialisme. TWR laat hét alternatief horen door het christelijk geloof via bijvoorbeeld een wetenschappelijke benadering te introduceren met het programma De waarheid in een reageerbuis. Deze uitzendingen zijn met name gericht op de studerende, jonge elite in Noord-Korea.

Twee andere evangelisatieprogramma’s zijn Laten we praten en Met jou. In deze uitzendingen vertellen Zuid-Koreaanse christenen over hun geloof en hoe dat een plek heeft in hun leven. Met deze evangelisatieprogramma’s wil TWR openheid en geborgenheid bieden aan Noord-Koreanen die nog nooit het Evangelie hebben gehoord.

Het is levensgevaarlijk om naar christelijke programma’s te luisteren

Voor de weinige christenen in Noord-Korea is het vaak onmogelijk om een Bijbel te krijgen of om samen te komen als gemeente. Daarom zendt TWR diverse programma’s uit waarin Bijbels onderwijs en toerusting centraal staan.

In het programma Bijbellezen wordt voorgelezen uit een Noord-Koreaanse Bijbel. Bijbelstart bestaat uit hoorcolleges waarin basiskennis over het Nieuwe Testament wordt gedeeld. De luisteraars van het programma Gebedsschool leren hoe ze met God kunnen communiceren in gebed.

Vanwege de zware vervolging zijn Noord-Koreaanse christenen gedwongen om hun geloof in God geheim te houden voor familie, vrienden en buren. Zij luisteren vaak ’s nachts, zodat de kans op ontdekking het kleinst is. Als ze toch worden verraden, wacht een strafkamp. Deze gelovigen vinden het heel bemoedigend om te merken dat God hen niet vergeten is en dat christenen in andere landen hen aanmoedigen om vol te houden.

Bid voor de Noord-Koreaanse christenen die ’s nachts in het geheim naar de radio luisteren om Gods Woord te ontvangen.

Bemoediging voor de programmamakers
Voor de programmamakers van TWR is het soms moeilijk om de moed erin te houden. Omdat het land hermetisch afgesloten is, komt er slechts zelden een reactie op de uitzendingen. De enkele keer dat er wel respons komt, is daarom goud waard: "Zonder de uitzendingen en jullie liefde en toewijding, zouden wij geen toegang hebben tot de boodschap van het Evangelie van onze Vader in de hemel. Dan zouden we verloren zijn in duisternis."

Het is prachtig om te horen dat deze christenen, die het onvoorstelbaar zwaar hebben, bemoedigd worden als ze luisteren naar TWR. Het is een voorrecht om daaraan mee te mogen werken, of het nu is door programma’s te maken, die te sponsoren of door ervoor te bidden.

Help jij TWR zodat ook in 2022 het Evangelie klinkt in Noord-Korea?
Er is €750,- per week nodig voor de uitzendingen van het programma Met jou. In dit programma vertellen Zuid-Koreaanse christenen over hun geloof en over de plek van God in hun leven. Met jou is speciaal ontwikkeld om het christelijk geloof op een laagdrempelige en persoonlijke manier te introduceren bij luisteraars die nooit eerder over God hoorden.

Met jou… Alleen met jouw hulp!
Met jouw hulp kan TWR ook in 2022 de mensen in Noord-Korea bereiken met het Evangelie van Hoop.
€ 10 – Je maakt 2 minuten uitzending van het programma Met jou mogelijk.
€ 25 – Je maakt 5 minuten uitzending van het programma Met jou mogelijk.
€ 150 – Je maakt 1 complete uitzending van het programma Met jou mogelijk.
€ 750 – Je maakt een week het programma Met jou mogelijk.