ontvoerde voorganger Nigeria
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Nieuws

14 december 2021 door Patrick Goede

Nigeriaanse pastor vermoord ondanks betalen losgeld aan ontvoerders

Dauda Bature, pastor van de First Evangelical Church Winning All in Nigeria, is vermoord door de terroristische groep Fulani Herdsmen. Hij werd een maand geleden ontvoerd en ondanks dat er losgeld voor hem werd betaald is het dode lichaam van de voorganger vorige week gevonden. Zijn vrouw die het losgeld betaalde, werd ook door de groep ontvoerd. Zij is inmiddels weer vrijgelaten, meldt Morning Star News.

Volgens de vrouw van de voorganger vertelde haar man het evangelie aan zijn ontvoerders en bad hij voor hun bekering. Dit maakte hen ontzettend kwaad en heeft er mogelijk aan bijgedragen dat ze hem alsnog hebben gedood. Vrienden en bekende voorgangers spreken van "een schok" en een "erg triest moment". 

Nigeria is koploper wat betreft het aantal ontvoeringen van christenen dit jaar, in totaal werden 990 christenen ontvoerd volgens de Open Doors Watch List van 2021. Ook werd in 2020 het meeste aantal christenen vermoord in Nigeria (3530). In 2019 ging het nog om 1350 christenen. Nigeria staat op nummer 9 van de Ranglijst Christenvervolging van Open Doors, waarop wordt aangegeven waar christenvervolging het hevigst is. 

Praat mee

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen

Reacties

C
Dit is niet "iemand ergens in Nigeria", die dit overkomen is, maar onze broeder in Christus.

Laten wij bidden voor de nabestaanden van Dauda Bature.