Chris Stoffer
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Nieuws

13 december 2021 door Redactie

SGP'er meest waardevolle Kamerlid in maand november

SGP-Kamerlid Chris Stoffer is de nieuwe koploper van de lijst met meest waardevolle Kamerleden van de Nationale Politieke Index. In de top tien van de maand november zijn maar liefst vier politici van SGP en ChristenUnie te vinden. Twee maanden geleden was Pieter Grinwis (ChristenUnie) het meest waardevolle Kamerlid.

"Iedere maand publiceert de Nationale Politieke Index een ranglijst van alle 150 Kamerleden en hun prestaties in het parlement”, legt de organisatie op haar website uit. Daarbij meet men de drie belangrijkste functies die Tweede Kamerleden hebben: wetgever, controleur en volksvertegenwoordiging. Er is een formule ontwikkeld waardoor deze drie functies meetbaar zijn geworden. De data die daarbij wordt gebruikt is afkomstig van de Tweede Kamer zelf. Daardoor is men in staat Kamerleden een objectieve score toe te kennen bij elk van de drie functies. Deze worden bij elkaar opgeteld, wat weer leidt tot een ranglijst van Kamerleden. Lees hier meer over hoe dat in zijn werk gaat.

In de maand november was Chris Stoffer dus het meest waardevolle Kamerlid. De top drie wordt vervolledigd door Caroline van der Plas (BBB) en Don Ceder (CU). Ook SGP-Kamerlid Roelof Bisschop (vijfde plaats) en Pieter Grinwis (achtste plaats) scoorden hoog in november. Naast de maandelijkse nieuwe rapportage, zal de Nationale Politieke Index ook een lijst aan het eind van het politieke jaar uitbrengen.

Bekijk de hele ranglijst

Praat mee

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen

Reacties

C
Kan me prima vinden in dit rijtje.
H
Op dit moment is naar mijn smaak Gideon van Meijeren het beste Kamerlid.