eenzaamheid
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Dagelijks leven

09 december 2021 door IkzoekGod.nl

IkzoekGod.nl lanceert gratis cursus over bestrijden van eenzaamheid

Op IkzoekGod.nl vind je vanaf december een gratis online cursus over eenzaamheid. In samenwerking met de initiatiefnemers van stopeenzaamheidzelf.nl (Agathos hulpverlening, NPV en Hip Helpt), ontwikkelde IkzoekGod.nl een cursus om mensen hoopvol op weg te helpen uit hun eenzaamheid. Op basis van kennis en ervaring vanuit de (christelijke) hulpverlening kan de deelnemer zelf stappen zetten wanneer hij of zij zich eenzaam voelt. De cursus bestaat uit korte stukjes tekst, filmpjes, vragen en opdrachten. Deze vind je op deze website.

Jannine van Woerden, van IkzoekGod.nl, vertelt: “Eenzaamheid wordt vaak ervaren rondom de momenten waarop anderen met hun geliefden of vrienden gezellig samen zijn. Het is een pijnlijke emotie, waarin je jezelf kunt verliezen. In deze cursus helpen we mensen op weg met wat je zelf kunt doen wanneer jij je eenzaam voelt. Iedereen is wel eens eenzaam en zelfs middenin een gezelschap kun je je alleen voelen. De cursus geeft handvatten om zelf eenzaamheid te stoppen en laat zien dat er hoop is in tijden van eenzaamheid. Daarbij worden de cursisten begeleid door ervaren e-coaches, die vanuit liefde en hoop een digitaal gesprek aangaan met de cursisten.”

Wat je zélf aan eenzaamheid kunt doen
Op basis van de kennis en kunde van stopeenzaamheidzelf.nl is de insteek gekozen om te kijken wat iemand die zich eenzaam voelt zélf kan doen om hieruit te komen. Een cursist ontdekt in de online cursus wat eenzaamheid is, wat het met je doet en welke gevoelens, gedachten en gedrag dit tot gevolg heeft. Vervolgens krijgt hij handvatten om het sociale leven opnieuw vorm te geven. Ook komen thema’s als ‘identiteit’ en ‘zingeving’ aan bod en waar God in dit alles is.

Online begeleiding
Wanneer je aan de cursus deelneemt doe je dat anoniem. “Het mooie aan onze cursussen is, dat je het niet altijd alleen hoeft te doen. Een e-coach kijkt met je mee en gaat met jou in gesprek over de antwoorden die je hebt gegeven. Hij of zij ondersteunt je in je eigen proces, bidt voor je en helpt je om het vol te houden.” De cursus over eenzaamheid is laagdrempelig en ook voor niet-christenen een hulpmiddel om uit eenzaamheid te komen.

Over de organisatie
Sinds 1969 neemt Agapè het initiatief om mensen in Nederland te bereiken met Gods liefde en oneindige hoop. We hebben als missie dat iedereen in Nederland de kans krijgt om Jezus persoonlijk te leren kennen. Daarom zoeken we mensen op in hun eigen omgeving om hen te vertellen over Jezus, zodat ze hun vertrouwen leren stellen op God. Daarnaast mobiliseren we christenen om – samen met ons – Gods liefde zichtbaar te maken in woord en daad. Zo krijgen steeds meer mensen de kans om te geloven in Jezus Christus, te groeien in geloof en te gaan om anderen te helpen ontdekken hoe het is om met Jezus te leven. IkzoekGod.nl is het onderdeel dat zoekers online op weg helpt om te leven in contact met God.

Start het gesprek

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen