Gerben Huisman
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Nieuws

09 december 2021 door World Servants

Gerben Huisman neemt afscheid als directeur van World Servants

Gerben Huisman neemt afscheid van World Servants als directeur-bestuurder. Zijn werk als directeur bij het Waddenfonds is niet meer te combineren met zijn directeursrol bij World Servants.

"Het voelt alsof ik beide tekort doe en dat wil ik niet. Dat verdient World Servants niet!", schrijft Gerben in een persoonlijke mail aan vrijwilligers en andere betrokkenen. "Het lukt mij niet goed genoeg om het werk voor World Servants en het Waddenfonds, mijn andere job, te combineren. Het kost mij te veel tijd en energie om beide goed te doen." Harry de Vink, voorzitter van de Raad van Toezicht, is dankbaar voor de inzet van Gerben Huisman in de afgelopen jaren. "Hoewel de pandemie onze organisatie voor grote vraagstukken plaatst, lieten Gerben, het kantoorteam en alle vrijwilligers zien wat een innovatiekracht onze beweging heeft. De organisatie staat er, ondanks de omstandigheden, goed voor. We hopen dat Gerbens opvolger zijn lijn voorzet."

Gerben Huisman blijft betrokken bij World Servants: "Ik heb aangegeven aan de Raad van Toezicht dat ik uiterlijk maart ’22 wil vertrekken, zodat er tijd is om te zoeken naar een goede opvolger. Hoewel ik vertrek bij World Servants als directeur, zie ik er naar uit om volgende zomer als leider mee op reis te mogen gaan naar Zambia."

Het profiel van de nieuwe directeur-bestuurder is te vinden op worldservants.nl/directeurgezocht.

Jaarlijks gaan 800 jongeren van 16 tot 30 jaar oud met World Servants op reis. In Afrika, Latijns-Amerika Azië en Nederland bouwen ze, binnen het programma van een lokale organisatie, aan scholen, ziekenhuizen en sociale voorzieningen. Het doel is tweeledig: het project helpt gemeenschappen duurzaam verder in hun ontwikkeling en voor de jongeren verandert hun manier van denken en leven door de ervaring die ze opdoen. World Servants noemt dit ‘bouwen aan verandering’. Lees meer op deze website.

Start het gesprek

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen