Hervormd Barneveld
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Nieuws

09 december 2021 door Redactie

Hervormd Barneveld organiseert bidstond vanwege coronacrisis

Leden van de hervormde gemeente in Barneveld organiseren een bidstond naar aanleiding van de coronapandemie. 'Onze gemeente wil hierin het initiatief nemen en we hopen en bidden dat meerdere kerken hierin zullen volgen door op hetzelfde moment een bidstond te houden, zodat het een landelijk karakter krijgt', laten Renzo (50) en Mariska (49) Kok namens hervormd Barneveld weten.

'We leven allemaal in een bizarre tijd en ons leven staat al bijna twee jaar in het teken van het coronavirus', schrijft het echtpaar. 'Een enorm zorgwekkende situatie die het leven van iedereen beheerst. Het lijkt er soms wel op alsof er niets anders meer is, het gaat er dagelijks over zowel in de media als in de persoonlijke gesprekken. En dat is te begrijpen, want het raakt ons allemaal. Wat een verdriet heeft deze pandemie al teweeg gebracht. Door ziekte, door het overlijden van een geliefde, maar ook door de tweedeling die er ontstaat, ook onder christenen, omdat er geen respect meer is. Wat een zorgen, wat een verdriet en wat staat ons nog te wachten.

We houden ons zoveel als mogelijk aan de opgelegde maatregelen, als mensen halen we letterlijk alles uit de kast om deze pandemie een halt toe te roepen. Maar nog steeds is de nood hoog, zowel op het terrein van de gezondheidszorg, alsook de economie, maar ook in het maatschappelijk leven. Het is natuurlijk goed dat mensen zich over deze zorgelijke situatie buigen, maar ze missen hun doel... het gebed tot onze hemelse Vader, waarin we samen onze zonden mogen belijden en samen onze zorgen en verdriet aan Zijn voeten mogen neerleggen. Hij de Schepper van hemel en aarde, Hij die alles in Zijn Hand houdt, de wereld en ons mensen. Hem moeten we samen aanroepen in deze pandemie. Het gebed is het machtigste wapen en we hebben een God in de hemel die hoort, niet altijd zoals wij willen, maar Zijn wil zal geschieden!'

Volgens Renzo en Mariska hoeft de bidstond niet 'een lange dienst van veel woorden te zijn, maar laten we samenkomen om Hem aan te roepen. We beseffen ons ook dat het, gezien de huidige maatregelen, misschien niet mogelijk is om een bidstond te houden waarbij we fysiek aanwezig kunnen zijn. Maar ook online zal het van grote waarde zijn om als christenen op hetzelfde moment samen te komen. Het zal ons verbinden, bemoedigen, versterken en rust geven, hoe de toekomst er ook uit zal zien!'

Bij aanvang van de bidstond zullen de klokken worden geluid, gevolgd door een minuut stilte. 'Dit als een soort van 'signaal' naar de buitenwereld toe, dat wij allemaal op hetzelfde moment (binnen de kerk en buiten de kerk) in deze tijd van corona herdenken en gedenken', aldus het echtpaar. Zij roepen christenen elders in het land op om op hetzelfde tijdstip eveneens een bidstond te beleggen en de klokken te luiden. De bidstond kan via deze livestream worden bekeken.

Praat mee

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen

Reacties

Een hele goede zaak. Ik hoop dat er meer volgen...
https://kerkdienstgemist.nl/stations/95/events/recording/163930320000095