Loodgieter
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Nieuws

09 december 2021 door Patrick Goede

Loodgieter ontvangt 20.000 dollar voor vondst offergaven in kerk van Joel Osteen

De loodgieter die afgelopen maand 500 enveloppen met offergaven vond in Lakewood Church ontvangt 20.000 dollar beloning van Crime Stoppers of Houston. De organisatie besloot daartoe omdat dit bedrag ten tijde van de roof van 600.000 dollar aan hen werd overgemaakt namens Lakewood Church. "Het geld was bedoeld om aan deze zaak te kunnen werken. Twee jaar later werd het ons geschonken voor andere zaken. Vandaag geven we het aan deze 'barmhartige Samaritaan' en wensen hem een fijne kerstvakantie."

De organisatie die zich inzet om de misdaad in Houston te bestrijden sprak dinsdag uitgebreid met loodgieter Justin, die vanwege privacyredenen zijn volledige naam niet bekend wil maken. "Hij heeft een jonge zoon en ging er vanuit dat Kerstmis een lastige tijd zou worden. Maar hij is erg enthousiast over het geld waardoor hij projecten rond zijn huis kan afmaken en er zo voor kan zorgen dat zijn kindje een goed huis heeft. Hij is een erg nederige man."

De Christian Post sprak afgelopen woensdag met de 28-jarige loodgieter, die in een stacaravan woont met zijn verloofde en zijn zoontje. "We zijn in het afgelopen jaar door een moeilijke periode heengegaan. Soms was er werk en soms niet. Ik heb wat problemen gehad met onze stacaravan, niet alles werkte goed. Die heeft wat herstelwerkzaamheden nodig."

Justin is geen regelmatige kerkbezoeker maar wel gelovig. "Een paar dagen na mijn vondst zette ik mijn auto aan de kant voor een klein schietgebedje toen ik vallende sterren zag. Ik bad: 'Heer, ik heb iets goeds gedaan. Ik hoop dat iemand door alle negativiteit heen kan kijken en misschien komt daar dan iets goeds uit voort.' Gisteren werd dat gebed verhoord."

De loodgieter hoopte ook dat pastor Joel Osteen hem vanaf het podium van zijn kerk zou bedanken, maar die geste bleef afgelopen zondag nog uit. Volgens de kerk hebben meerdere medewerkers hem al uitgebreid bedankt maar staat ook Osteen open voor een ontmoeting met hem, om op die manier de loodgieter persoonlijk te bedanken. Hij nodigt de loodgieter dan ook uit om naar de dienst te komen.

Volgens een medewerker van Lakewood Church zijn de gevonden enveloppen mogelijk verstopt in het systeemplafond van de wc en vervolgens achter de muur van het toilet gevallen. En dus konden de enveloppen nooit meer teruggevonden worden zonder de muur eruit te slopen.

Praat mee

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen

Reacties

G
''Hij is een erg nederige man."''De loodgieter hoopte ook dat pastor Joel Osteen hem vanaf het podium van zijn kerk zou bedanken''Humor