Sagrada ster
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Nieuws

09 december 2021 door Redactie

'Ster van Bethlehem' schittert vanaf nu op Sagrada Familia

Nog steeds is de Sagrada Familia in Barcelona niet helemaal af. Toch was woensdagavond een zeer bijzonder moment. De op een na hoogste toren, de Heilige Mariatoren, van de kerk werd namelijk ingewijd. Daarbij viel vooral de enorme ster op die ook voor de eerste keer verlicht werd.

Duizenden mensen waren aanwezig bij de inwijding van de 138 meter hoge toren. Vooral de bijzondere grote ster op het puntje van de toren valt op. De Ster van Bethlehem, zoals hij genoemd wordt, weegt maar liefst 5,5 ton, is 2,9 meter lang en 7,5 meter breed. In totaal heeft de ster 1,5 miljoen euro gekost. ’s Nachts wordt deze verlicht, overdag weerkaatst hij het zonlicht. De ster werd ingezegend door Joan Joseph Omella, de aartsbisschop van Barcelona. Hij stelde onder meer dat de skyline van Barcelona voorgoed is veranderd door de ster en maakte ook een verwijzing naar de coronacrisis: “Deze ster zal helpen om de duisternis van de pandemie te stoppen.”

De Sagrada Familia is het beroemdste werk van Antoni Gaudí, de architect die tal van gebouwen en objecten in Barcelona ontwierp. De bouw van de kerk begon in 1882 en is nog steeds niet afgerond. De bouw duurt inmiddels zelfs zo lang dat al voltooide gedeelten alweer gerenoveerd moeten worden. De reden dat de bouw van de kerk nog steeds niet is afgerond is geldgebrek. Men is afhankelijk van giften.

Praat mee

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen

Reacties

Zonde van het geld, had beter aan de armen gegeven kunnen worden!