Pearl Harbor
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Mooi

10 december 2021 door Redactie

80 jaar sinds Pearl Harbor: Hoe aartsvijanden beste vrienden werden dankzij de Bijbel

Deze week is het 80 jaar geleden dat de verrassingsaanval van Japan op de Amerikaanse vloot in Pearl Harbor plaatsvond. Op 7 december 1941 vlogen onder leiding van piloot Mitsuo Fuchida bommenwerpers richting de haven waar ze verschillende boten tot zinken brachten en vliegtuigen bombardeerde. Jacob DeShazer was vervolgens namens de USA betrokken bij de tegenaanval op Tokio. Hoe onwaarschijnlijk ook, de twee mannen die elkaar haatten werden beste vrienden dankzij het veranderend werk van Gods Woord.

Jacob DeShazer werd na de tegenaanval gevangen genomen op door Japan bezet gebied. Meer dan drie jaar lang wordt hij uitgehongerd en gemarteld. Hij smeekt zijn bewaarders om een Bijbel en komt daardoor tot een levend geloof in God. "Ik kwam erachter dat God mij nieuwe spirituele ogen had gegeven. Waar ik eerst met afschuw naar mijn bewakers keek, had ik nu een liefdevolle compassie voor hen", vertelde DeShazer.

Na de oorlog keert DeShazer terug naar Japan om daar als zendeling aan de slag te gaan. Via een christelijke folder leest Mitsuo Fuchida het getuigenis van DeShazer, het helpt Fuchida om God aan te nemen als zijn Heer en Heiland. Hij besluit DeShazer op te zoeken en de twee worden, tegen alle verwachtingen in, goede vrienden. Bekijk hieronder de video met hun uitgebreide verhaal!

Start het gesprek

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen