Griekenland kerk
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Nieuws

08 december 2021 door Redactie

Oosters-Orthodoxe Kerk in Griekenland juicht coronapas in kerken toe

Sinds kort komen kerkgangers in Griekenland zonder coronapas de kerk niet binnen. De Oosters-Orthodoxe Kerk in het land juicht dit overheidsbesluit toe, zo blijkt uit een synodeverklaring.

Griekse kerkgangers moeten een vaccinatiebewijs, negatieve test of herstelbewijs tonen bij het betreden van het kerkgebouw. De nieuwe maatregel werd op 18 november aangekondigd. De Oosters-Orthodoxe Kerk in Griekenland "ondersteunt de coronamaatregelen van de overheid om het coronavirus te bestrijden", zo stelt de synode van de Kerk. "We zijn van mening dat vaccinatie niet een uiting is van het geloofsleven, maar een daad van individuele en sociale verantwoordelijkheid. Iedere tegengestelde mening vertegenwoordigt niet de Kerk van Griekenland."

Onlangs melden diverse media dat de Griekse autoriteiten zestigplussers gaan verplichten om zich te laten inenten tegen corona. Vaccinweigeraars kunnen straks iedere maand een boete krijgen, maakte premier Kyriakos Mitsotakis dinsdag bekend. De boete komt neer op zo'n 100 euro per maand. Mensen die niet zijn gevaccineerd, krijgen in Griekenland al te maken met beperkingen. Zo mogen ze niet naar horecazaken, bioscopen en musea.

In Nederland hebben kerken vrijstelling van de verplichte coronacheck die op andere plaatsen is ingevoerd en andere coronamaatregelen. Kerken proberen zich alsnog te schikken naar de coronamaatregelen. Zo zijn er kerken die diensten vervroegen of cancellen na de verplichte sluitingstijd van 17:00 uur voor niet-essentiële bedrijven en horeca, naar een advies van het Interkerkelijk Contact in Overheidszaken (CIO).

Lees ook: Griekse kerkgangers komen zonder coronapas de kerk niet binnen.

Start het gesprek

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen