Duitsland postzegel wees niet bang
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Nieuws

10 december 2021 door Patrick Goede

Duitsland brengt speciale kerstmunt en postzegel uit: "Wees niet bang"

In Duitsland wil men de kerstgedachte weer een beetje extra onder de aandacht brengen met behulp van een speciale munt en een speciale postzegel. De postzegel toont een schilderij van de 18e eeuwse schilder Johann Michael Hertz, en moet € 1,20 gaan kosten. "Wees niet bang", staat er in het Duits bij vermeldt. Hiermee wordt gedoeld op de boodschap die de engelen aan de herders gaven.

In een persbericht over de speciale uitgave laat de Duitse regering weten: "Engelen kondigen aan. Ze brengen boodschappen van hoop en bescherming. Centraal in het kerstverhaal staat de aankondiging van de engel die zegt: 'Vrees niet. God is dichtbij en naar deze wereld gekomen.'" Volgens Evangelical Focus werd de kerstzegel van vorig jaar 2,7 miljoen keer verkocht, 40 cent van de nieuwe Kerstzegels gaat naar het goede doel.

Naast de postzegel is er ook nog een speciale kerstmunt geslagen waarop Jozef, Maria en het kindeke Jezus te zien zijn. Het betreft een echt collectors item ter waarde van 25 euro. De munt werd ontworpen door beeldhouwer Adelheid Fuss en draagt de naam 'Kerst - De geboorte van Christus'.

Start het gesprek

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen