Indiase christenen
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Nieuws

10 december 2021 door Patrick Goede

Aanvallen op christenen in India nemen toe vanwege voorstel nieuwe antibekeringswet

Christenen in India worden zwaarder vervolgd nu de regering in de zuidelijke staat Karnataka een anti-bekeringswet in overweging neemt. In Karnataka zijn het afgelopen jaar 32 meldingen gemaakt van aanvallen op christenen, waarvan vijf in één maand toen de nieuwe anti-bekeringswet voorbereid werd. "Karnataka lijkt zijn menselijkheid te hebben verloren", zegt eerwaarde Peter Machado, voorzitter van de raad van katholieke bisschoppen in Karnataka. 

Volgens Christian Headlines zeggen voorstanders van de nieuwe anti-bekeringswet dat de wet burgers beter beschermd tegen gedwongen bekeringen wanneer mensen de ene religie inruilen voor de andere. Maar mensenrechtenorganisaties en critici van de nieuwe wet zeggen dat deze juist misbruikt wordt. Het United States Commission on International Religious Freedom (USCIRF) beaamt dat anti-bekeringswetten "de basis vormen voor beschuldigingen en geweld tegen niet-hindoes".

Priester Peter Machado is verbaasd dat Karnataka inmiddels de derde provincie van India is wat betreft aanvallen op christenen. "Ondanks het feit dat ze bekend staan als bolwerk van de automatisering en progressieve politiek." Alleen in de provincies Uttar Pradesh (66) en Chhattisgarh (47) vonden in het afgelopen jaar meer aanvallen op christenen plaats. 

Start het gesprek

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen