evangelisatie
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Nieuws

08 december 2021 door Redactie

Organisatie bereikt mensen in meer dan 190 landen met het 'tijdloze Evangelie'

De internationale, christelijke organisatie Campus Crusade (Cru) viert haar jubileum. Cru verspreid nu 70 jaar het "tijdloze evangelie" in onze tijdelijke, veranderlijke wereld. Voorzitter Mark Gauthier spreekt met CBN News over de missie van de organisatie: "Ons eigen leven is veranderd door Christus. Hij heeft in ons hart een vuur aangewakkerd voor alle 7,4 miljard mensen op deze planeet dat nu 70 jaar brand."

De evangelisatie door en voor studenten van Cru bereikte mensen met het evangelie op meer dan 10.000 campussen in 190 verschillende landen. Cru werd in 1951 opgericht door Bill en Vonette Bright. Toen het echtpaar zelf nog studeerde kregen zij een hart voor evangelisatie onder studenten. De organisatie Campus Crusade breidde zich steeds verder uit.

Inmiddels is Mark Gauthier voorzitter van Cru. Hij leidde de organisatie door de moeilijke lockdownperiodes tijdens de coronapandemie. "God heeft de pandemie in onze levens gebruikt om op zoek te gaan naar meer manieren dan ooit om de tijdloze boodschap van het Evangelie te delen in een sterk veranderende cultuur", aldus Gauthier. Cru maakt nu specifiek veel gebruik van social media en investeerde in het JESUS Film Project, waarmee meer dan 700 miljoen mensen werden bereikt met het levensverhaal van Jezus. "Dat is één persoon per seconde", vertelt Gauthier met een grote glimlach. 


Evangelisatie
- Onverwachts preekte ds. Floor in een drukke winkelstraat: "Misschien preken we als dominees te veel ‘voor eigen publiek’"
- Erica heeft een passie voor evangelisatie: "Soms sta ik mensen huilend te woord"
- Bijzondere evangelisatieboodschap op bedrijventerrein Werkendam: 'Jesus Saves'
- Terugluisteren: David de Vos bereidt zich voor op gevaarlijke evangelisatiereis
- Hans Tims benadrukt de grote noodzaak van evangelisatie: "Evangelisatie is het kloppende hart van God"
Meer over Evangelisatie »

Praat mee

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen

Reacties

J
Ter info: is in NL Agape. Vrijwel alle NL christelijke studentenverenigingen zijn ofwel lid van IFES, of anders onderdeel van Agape. Agape heeft ook in NL vooral een Amerikaans model, stafwerkers bepalen koers van de vereniging. IFES verenigingen zijn zelfstandig en hebben dus ook eigen bestuur e.d. maar krijgen wel ondersteuning (o.a. ook als zij daar om vragen) van IFES stafwerkers. Voor de Nederlandse situatie gaat mijn voorkeur uit naar IFES, maar ik kan me voorstellen dat in de VS Campus Crusade wel heel goed werkt.