Loodgieter Lakewood
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Mooi

08 december 2021 door Patrick Goede

Loodgieter die vermiste offergaven in Joël Osteens kerk naar boven haalde wil geld zien

De loodgieter die vijfhonderd enveloppen met offergaven vond in Lakewood Church, wil geld zien of in ieder geval beloond worden voor zijn onzelfzuchtige daad. "Ik heb hun zaak niet opgelost, maar ik heb wel belangrijke aanwijzingen verschaft over wat er mogelijk gebeurd kan zijn. Het voelt alsof ik daar iets voor moet krijgen. Het voelt alsof ik daarvoor een bepaalde beloning verdien", zegt de loodgieter volgens de Christian Post.

De man vond de enveloppen tijdens reparatiewerkzaamheden aan een toilet, in de Texaanse Lakewood Church van pastor Joël Osteen. De loodgieter wenst anoniem te blijven, maar besloot afgelopen week toch publiekelijk met zijn verhaal naar buiten te komen op de radio.

De politie van Houston vermoedt dat de enveloppen onderdeel zijn van diefstal uit 2014. Toen werd 600.000 dollar aan cheques en contant geld uit een kerkkluis gestolen. Destijds meldde Crime Stoppers dat 'de gouden tip' die zou leiden tot een arrestatie, 25.000 dollar op zou leveren. De politie zegt de zaak te blijven onderzoeken. De uiterste datum voor het uitreiken van een beloning voor het oplossen van de zaak is echter verlopen. De loodgieter maakt dus geen aanspraak op de beloning van 25.000 dollar mocht zijn vondst tot een arrestatie of oplossing van de zaak leiden. De kerk zelf zou hem wel kunnen belonen.

Praat mee

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen

Reacties

J
Je kunt je afvragen welke kerk er nou 600.000 dollar in de kluis heeft. De collectie opbrengst t.b.v de voedselbank? Nou ja, dankzij die loodgieter is het geld weer boven water.
H
Oud nieuws! Jullie melden zelf op 9 december dat hij $20k heeft gehad.