predikant Craig Duke travestiet programma We're Here HBO
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Nieuws

08 december 2021 door Redactie

Voorganger op non-actief na deelname aan tv-programma als glamoureuze travestiet

Een voorganger uit het Amerikaanse Indiana heeft als travestiet meegedaan aan het tv-programma We're Here. In het programma van HBO voeren travestieten samen met mensen uit Amerikaanse kleinere gemeenschappen een glamoureuze show op. Voorganger Craig Duke is momenteel op non-actief geplaatst door de gemeente om een proces van 'vernieuwing, reflectie en herstel' aan te gaan, meldt CBN News.

Het televisieprogramma volgt drie travestieten die door de Verenigde Staten reizen. Ze bezoeken kleine gemeenschappen, over het algemeen in conservatievere kringen. Hier zoeken ze mensen op die mee willen doen in één van hun shows. Voorganger Craig Duke van de Newburgh United Methodist Church (NUMC) deed mee en verscheen als travestiet met een roze pruik en een dikke laag make-up op televisie in de uitzending van 1 december.

De uitzending zorgde voor veel ophef binnen NUMC. "Het is duidelijk dat mensen meer problemen hebben met mijn deelname aan het programma dan ik mij bewust van was", aldus Duke. Hij is momenteel op non-actief gesteld van zijn werk als voorganger. Als gevolg van de schorsing wordt een groot deel van zijn salaris ingehouden.

Om hem te steunen startte de LHBTI-organisatie River City Pride een crowdfund voor voorganger Duke. "Voorganger Craig omschrijft zichzelf als een gelovige man, een vader, een echtgenoot, een mensenrechtenactivist en een bondgenoot van de LHBTQIA+ gemeenschap", staat op de Go Fund Me-pagina voor Duke. "Craig hoopt op en vecht voor een kerk waarin iedereen welkom is, ongeacht je ras, gender of seksuele geaardheid." Inmiddels heeft de crowdfunding zoveel geld opgehaald, dat er geld over is. Craig Duke geeft aan dat hij een inclusief christelijk platform op wil starten met zijn vrouw Linda. Hoe dit initiatief eruit zal zien is nog niet duidelijk.

Bekijk in het onderstaande fragment vanaf 4:54 een samenvatting van de deelname van predikant Craig Duke aan We're Here van HBO.

Afbeelding: screenshot YouTube. Voorganger Craig is de tweede persoon van links.

Praat mee

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen

Reacties

J
Verschrikkelijk
J
De reactie van deze voorganger is veelzeggend:

"Het is duidelijk dat mensen meer problemen hebben met mijn deelname aan het programma dan ik mij bewust van was"

Geen wonder, dat deze voorganger per direct op non-actief is gesteld! En te recht!

Krijgen wij hier binnenkort ook mee te maken?

Hoe gaat jouw gemeente daarmee om?
J
United Methodist Church UMC

De UMC bepaalt in 1972: “the practice of homosexuality is incompatible with Christian teaching.” Sexual relations are affirmed only within the covenant of monogamous, heterosexual marriage. MAAR: men veroordeelt homopraxie NIET??

Sindsdien staat dit onderwerp op elke tweejarige General Conference ter discussie.

De interne verdeeldheid is na 50 jaar inmiddels zo kokend, dat men verwacht dat een scheuring in 2022 onvermijdelijk is.

M.i. had die beslissing in 1974 al moeten vallen!
Toon meer antwoorden (1)