Mirjam Bikker
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Nieuws

07 december 2021 door Redactie

ChristenUnie pleit voor verbod op ruilprostitutie

De ChristenUnie wil dat er een verbod komt op ruilprostitutie. Honderden mannen en vrouwen bieden via internet klussen aan om uitbetaald te worden in natura, blijkt uit recent onderzoek van het Algemeen Dagblad. ChristenUnie-Kamerlid Mirjam Bikker (foto) vraagt bij de minister om opheldering en wil zo snel mogelijk actie om deze mensen te beschermen tegen misbruik en uitbuiting.

Uit het onderzoek blijkt dat ruilprostitutie niet zonder risico is. Je kent de ander niet en chantage of oplichting zijn vaak het gevolg. Daarnaast raakt dit meestal de kwetsbaren in de samenleving. Maar liefst 25% van de jongeren in de jeugdzorg geeft aan wel eens geld of goederen te hebben gekregen in ruil voor seksuele handelingen.

Mirjam Bikker (ChristenUnie): “Ongelofelijk schrijnend om deze berichten te horen. Mijn gedachten gaan uit naar al die (jonge) mensen die slachtoffer zijn van deze praktijken. Ik wil dat we slachtoffers helpen en daders aanpakken. Daarom vraag ik de minister door middel van Kamervragen om opheldering. We moeten zo snel mogelijk actie ondernemen om deze mensen te beschermen tegen misbruik en uitbuiting, wat mij betreft door een verbod op ruilprostitutie.”

Eerder heeft de ChristenUnie aandacht gevraagd voor vormen van ruilprostitutie. De minister gaf echter toen aan dat als er wederzijdse toestemming is, er geen sprake is van prostitutie. Maar hier is maar zeer de vraag of er echt sprake van toestemming is. De heftige verhalen laten al zien dat dit niet aan de orde is.

Start het gesprek

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen