Ware kerstgedachte
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Mooi

10 december 2021 door Patrick Goede

De ware kerstgedachte: miljoenen daden van liefde dankzij de 'gevende kribbe'

Een initiatief van de twee zussen Allison Hottinger and Lisa Kalberer heeft tot miljoenen daden van liefdadigheid rondom Kerst geleid. Met hun 'gevende kribbe' hebben ze een manier gevonden om liefdevolle daden concreet te maken en bij te houden. Zo bestaat deze 'Giving Manger' uit een houten kribbe, stro, het kerstverhaal en een klein houten vormpje dat het kindje Jezus moet uitbeelden. Elke keer dat er een goede daad verricht wordt mag je een strohalmpje in de kribbe leggen.

De zussen krijgen veel positieve reacties op de boxen die ze verstrekken. "Het is een constante stroom aan reacties van mensen die blij zijn dat ze hun kinderen kennis kunnen laten maken met de ware kerstgedachte. Ze kunnen hierdoor hele mooie gesprekken met hun kinderen voeren over Jezus Christus in plaats van dat het over de Kerstman of zijn elven gaat."

De zussen hebben online een lijst opgesteld met voorbeelden van goede daden. Die hoeven niet ontzettend groot te zijn. Het delen van je speelgoed of het opruimen van je kamer kan ook al een reden zijn om een strohalmpje in de kribbe te leggen. "Het gaat uiteindelijk niet om de hoeveelheid strohalmpjes in de kribbe maar om de liefde die door de daden heen naar voren komt", meldt CBN News.

Start het gesprek

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen