Stadsslot Berlijn
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Nieuws

07 december 2021 door Redactie

Lichtbord moet aandacht afleiden van Bijbeltekst op Berlijns stadsslot

Na het herbouwen van het Berlijnse stadsslot staat de inscriptie in de gevel "Geen andere naam dan Jezus" ter discussie. CNE News meldt dat er een lichtgevend bord met andere teksten voor de woorden zal komen, om de aandacht af te leiden van de christelijke tekst.

Al sinds de herbouw van het stadsslot stond het kruis op het topje van de koepel en de tekst over Jezus ter discussie. De tekst is een samenvoeging van twee Bijbelteksten die de Pruisische koning rond de koepel liet graveren. "Onder de hemel zal elke knie buigen voor geen andere naam dan de naam van Jezus", staat er voluit geschreven op basis van de Bijbelteksten Handelingen 4:12 en Flippenzen 2:10. Het is een oproep van christenen om je te onderwerpen aan Jezus alleen en niet aan andere goden. Volgens critici is de tekst niet inclusief richting andere religies, om dezelfde reden stond het kruis bovenop de koepel ter discussie. 

Het initiatief om de tekst minder aandacht te geven wordt genomen door "Lighthouse Berlin", een organisatie die op 'artistieke wijze' omgaat met Bijbelteksten. De huidige tekst op de gevel van het Belijnse slot zal zichtbaar blijven, maar het lichtgevende bord zal met name in de avond duidelijker zichtbaar zijn. Voor het Bijbelvers zal onder anderen een stuk uit de Duitse grondwet en de internationale Verklaring van Mensenrechten te lezen zijn. Met andere woorden, aldus CNE News: de christelijke tekst zal in het donker verdwijnen.

Praat mee

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen

Reacties

Y
Zou Jezus dat ook een probleem vinden?
P
Jezus zal eerder verdriet hebben om de geestelijke verdwaling van de mens die door listige verleidingen van de duivel in en draaikolk van beter weten terecht gekomen zijn waar moeilijk uit te komen is.
Toon meer antwoorden (1)
Toon meer reacties (1)