Russische kerk
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Mooi

07 december 2021 door Patrick Goede

Russische kerk biedt helpende hand bij bestrijding alcoholverslaving

De Russisch orthodoxe kerk neemt actief deel aan 'ronde tafelgesprekken' waarin hulpverlenende instanties met elkaar proberen om oplossingen te vinden voor verslavingsproblemen in Rusland. Ook zijn verschillende overheidsinstanties betrokken bij de gesprekken. Er wordt bij de bestrijding van een alcoholverslaving vooral naar de familie als geheel gekeken.

CNE News sprak over die aanpak met psychiater Evgeny Brun die gespecialiseerd is in narcotica. "Alles wat een kind tot zijn vijfde jaar meemaakt, bepaalt voor een groot deel de rest van zijn leven. Als hij een aan alcohol verslaafde vader heeft dan zal hij zich waarschijnlijk net zo gaan gedragen. Daarom is het belangrijk met families te werken om alcoholverslaving tegen te gaan."

Valery Doronkin die de hulpverlening vanuit de kerk coördineert vertelt over de bijdrage van de kerk: "Een groot probleem dat we willen aankaarten is het gevoel van hulpeloosheid onder hulpverleners. Het lijkt er soms op dat ze niets kunnen betekenen voor de gezinnen waarin alcoholverslaving voortkomt, maar dat is niet het geval. Met behulp van goede voorlichting in de vorm van educatieve films, de juiste methodiek en therapie kun je een eind komen."

In totaal zetten 600 organisaties zich in Rusland in om alcholverslavingen in het land terug te brengen.

Start het gesprek

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen